BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | Waarom vrijdag een historische dag wordt voor Nederland

Het record voor de meeste gouden medailles op één Olympische dag is vier voor Nederland. Dit aantal werd in 1928 bereikt toen de spelen in Amsterdam werden gehouden. Bijna honderd jaar later heeft Nederland een unieke kans om dat aantal te evenaren. Het startschot van de gouden regen moet van de renners komen.

Het Nederlands Elftal is koploper in de Madison-divisie. Kirsten Wild en Amy Pieters waren de beste in de afgelopen twee wereldkampioenschappen, dus alle ogen zijn gericht op dit duo. Kunnen ze hun favoriete rol waarmaken en een goede start maken?

Kort daarna begonnen Jeffrey Hoagland en Harry Lafrisen met racen. De Nederlanders zijn samen al olympisch kampioen sprinten geworden en hebben de afgelopen dagen ook als individu veel indruk gemaakt. Als Hoagland en Lafraisen de halve finale winnen, ontmoeten ze elkaar in de finale en stelt Nederland de gouden medaille veilig. Dat was het geval op het laatste WK in Berlijn. Lafrisen pakte vervolgens het goud door Hoagland te verslaan in het laatste gevecht.

Tokio 2020

Tokio 2020 | Olympische medaillewinnaars weer gehuldigd in Den Haag

10/08/2021 OM 14:39

Harry Lavrison

Foto: Eurosport

De baanfinales volgen al snel op de hockeyfinale. De Nederlandse vrouwen nemen het op tegen Argentinië en pakken de eerste plaats in de gouden medaille. Nederland is tot nu toe ongenaakbaar in dit toernooi. Als de ploeg het gebruikelijke niveau haalt, lijken de Argentijnen kansloos.

Wanneer de Olympische dag in Japan eindigt, is het aan Sivan Hasan om een ​​geweldige dag af te sluiten. Hassan loopt de finale over de 1500 meter. Na haar indrukwekkende gouden medaille op de 5000 meter weet iedereen dat Hassan in topvorm is. Kunnen Nederlanders ook op kortere afstand goud verslaan?

READ  Juara Olimpiade Mark Todd diskors karena memukul kuda | olahraga lainnya

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Het Olympisch Basketbaltoernooi is exclusief te bekijken op Eurosport en discovery+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 tijdelijk per jaar, hier stream je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Tokio 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hoop hebben gewekt

09/08/2021 OM 14:23

Tokio 2020

Tokio 2020 | Wat gebeurt er nu met het Olympisch Dorp?

09/08/2021 OM 12:23