BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | Alle zwemresultaten op de vierde speeldag

200m vrije slag (mannen)

In de finale van de 200 meter vrije slag mannen zwom Tom Dean vier ronden sneller in het Tokyo Aquatics Center. De Brit was vierhonderd sneller dan landgenoot Duncan Scott, die de gouden medaille miste en het zilver pakte. De Braziliaan Fernando Scheffer won de bronzen medaille, tweehonderd meer dan de Roemeen David Popovici. Bekijk hier de hoogtepunten van deze spannende mannenfinale.

Finale 200 meter vrije slag Dames – Heren

Tokio 2020

Tokio 2020 | Tatiana Schoenmaker Wereldrecord op de 200 meter schoolslag

07/08/2021 OM 20:58

100m terug (dames)

Een Nederlandse bijdrage aan de finale van de 100 meter rugslag voor vrouwen, want Kyra Toussaint wist haar hakken over de greppel te zetten voor de gouden medaillerace. De oorspronkelijke Amstelveense moeder, die op het onderwatergedeelte aangewezen is, kwam als een komeet uit de startblokken, maar kon deze snelheid helaas niet vasthouden. Het stond op de zevende plaats. De Australische Kylie McKeown pakt goud in een nieuw Olympisch record. Bekijk hieronder hoe de finale verliep.

Tokio 2020 | Finale 100 meter rugslag dames

100m schoolslag (dames)

Op de 100 meter schoolslag was er een verrassende winnaar. De 17-jarige Lydia Jacobi uit Anchorage, Alaska won daar het goud, voor Tatiana Schoenmaker uit Zuid-Afrika en de Amerikaanse Lily King. Jacoby schrijft geschiedenis met haar gouden medaille. Ze is de eerste Amerikaanse zwemster uit Alaska. Nog een leuk weetje: er is maar één zwembad van 50 meter in de hele staat Alaska. Hieronder zie je hoe de tiener haar gouden medaille won.

100m terug (mannen)

Op de 100 meter rugslag bij de mannen sloegen de Russen hun slag. Evgeny Rylov was met een verschil van slechts tweehonderd te sterk voor zijn landgenoot Kliment Kolesnikov. Ryan Murphy uit Amerika won de bronzen medaille.

Finale 100 m rugslag heren

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 per jaar, en hier kun je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen streamen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Zwemmen hervat op 9 – Tokyo 2020 – het hoogtepunt van de Olympische Spelen

01/08/2021 OM 06:53

Tokio 2020

Tokio 2020 | Amerikaanse mannen zwemmen onverwacht wereldrecord op de 4 x 100 meter wisselslag estafette

01/08/2021 OM 04:07