BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

US Open | Federer ondergaat een nieuwe knieoperatie en vreest het einde van zijn carrière

Het probleem van Federer is zijn rechterknie. Hij heeft het al heel lang. Hij was al twee keer eerder geopereerd in de hoop zijn gewrichtsproblemen op te lossen, maar het werkte niet. De nummer één van de wereld heeft met andere problemen te maken gehad na deelname aan Roland Garros en Wimbledon. Hiermee eindigden ook de Olympische Spelen.

Federer moest zich halverwege Roland Garros terugtrekken en verloor in de kwartfinales op zijn geliefde Wimbledon. De vraag is nu of dit doorgaat. “Ik heb ervoor gezorgd dat mijn knie beschadigd is tijdens het grasseizoen en het Wimbledon-seizoen en dat het niet langer zo kan zijn”, zegt Federer, 40, in een Instagram-video.

Gezond blijven is de prioriteit

US open

US Open | De Groot wint de US Open en voltooit de Gold Championships

13-09-2021 om 00:31

“Op middellange tot lange termijn moet ik geopereerd worden om me beter te voelen. Na overleg met de artsen besloot ik me te laten opereren. Ik moet weken op krukken lopen en maandenlang niet kunnen tennissen. De beslissing om geopereerd te worden is moeilijk Maar als ik in goede gezondheid wil blijven en ook in de toekomst wil blijven rennen, moet ik het doen.”

“Ik heb een sprankje hoop dat ik na revalidatie weer in de Tour kan, maar begrijp me niet verkeerd, ik weet dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden. Ik hoop dat het idee om een ​​actieve en professionele tennisser te worden tijdens de revalidatie zal me helpen. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkelingen.”

READ  l'équipe de France tidak memenuhi syarat untuk masalah administratif yang besar?

records

Federer was onlangs getuige van het niveau van zowel Rafael Nadal als Novak Djokovic in het aantal gewonnen Grand Slam-titels: twintig. De Australian Open van 2018 is de laatste Grand Slam die hij zelf won. Federer staat tot nu toe 310 weken bovenaan de ATP-ranglijst, waarvan 237 opeenvolgende weken. Op 36- en 320-jarige leeftijd werd hij ook de oudste nummer één ooit. Er zijn veel vermeldingen van zijn naam.

Het grote mysterie is nu of de kwartfinale op Wimbledon de laatste wedstrijd van Federer ooit was. Hij verloor met 3-6, 6-7, 0-6 van Hubert Hurkacz.

US open

Djokovic – Medvedev – Hoogtepunten van de US Open

09/12/2021 om 23:45

US open

Hoogtepunten Alcott – Fink – US Open

09/12/2021 om 21:30