BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | Waarom zijn er twee gouden medaillewinnaars bij het hoogspringen?

De regels van het hoogspringen zijn simpel: je zet een lat op een hoogte en probeert er overheen te springen. Als dat lukt, mag de lat hoger worden gelegd. Lukt het je niet in drie pogingen, dan lig je eruit. Als twee (of meer) deelnemers op dezelfde hoogte vastzitten, is de winnaar degene die de minste pogingen heeft gedaan om die hoogte te bereiken.

Tokio 2020 | Mooie foto’s: hoogspringers delen goud

Op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 liepen Moataz Issa Barshim uit Qatar en Gianmarco Tampere uit Italië allebei zonder mankeren 2,37 meter. Daarna hingen ze allebei op een hoogte van 2,39 meter. Op dat moment was de situatie precies hetzelfde. Meestal is er toestemming Springen: De lat is ingesteld op de hoogst bereikte hoogte zodat elke atleet slechts één poging krijgt. De atleet die alleen de hoogte overschrijdt, wint de wedstrijd. Als beide atleten falen, gaat de balk naar de vorige hoogte. Als beide atleten de hoogte bereiken, zal de balk nog steeds naar de volgende hoogte gaan.

Sinds 2014 is er echter ook de mogelijkheid om niet in te springen en de overwinning te delen. Mutaz Issa Barshim en Gianmarco Tamper kozen voor deze optie, waardoor hij de eerste gezamenlijke Olympische gouden medaillewinnaar werd sinds 1912, toen Jim Thorpe werd gediskwalificeerd omdat hij geen amateuratleet was om tot (mede)winnaar van de Olympische tienkamp van 1982 te worden uitgeroepen.

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Het Olympisch Basketbaltoernooi is exclusief te bekijken op Eurosport en discovery+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 per jaar, en hier kun je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen streamen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.