BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 |  Canadese vrouwen winnen goud in voetbal na penaltyreeks tegen Zweden

Tokio 2020 | Canadese vrouwen winnen goud in voetbal na penaltyreeks tegen Zweden

Zweden begon goed aan de wedstrijd. In de 34e minuut kwamen de Scandinaviërs op 1-0 via Stena Blacksteinius. De Zweden konden deze voorsprong echter niet vasthouden. Canada kreeg in de 68e minuut een penalty na tussenkomst van de video-assistent-scheidsrechter. Jesse Fleming bleef rustig op 11 meter waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was.

Dit evenwicht werd pas aan het einde van de wedstrijd verstoord en geen van beide partijen kon in de verlenging een beslissing nemen. Sancties moesten beslissen. De spanning was van de gezichten af ​​te lezen en dat was terug te zien in de strafschoppen.

Grosso wint weer

Tokio 2020 (V)

Tokio 2020 | Nederland verplettert China op weg naar collectieve overwinning

27-07-2021 OM 15:09

Canada miste drie keer op rij, waardoor Zweden een gouden kans kreeg om de titel te winnen. Maar kapitein Caroline Seeger schoot over het doel heen om de 2-2 te maken na tien strafschoppen

Zweden miste opnieuw ter plaatse en dus kon Julia Grosso de wedstrijd beslissen. Net als in 2006 faalde Grosso niet. De beslissende strafschop werd gescoord door de Zweedse doelman, waarmee Canada het eerste olympische goud in de geschiedenis van het damesvoetbal kreeg.

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Het Olympisch Basketbaltoernooi is exclusief te bekijken op Eurosport en discovery+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 per jaar, en hier kun je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen streamen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.