BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Twee Canadezen winnen goud en breken records in games

Twee kampioenen, twee gouden medailles en twee wereldrecords: Canadese atleten vlogen woensdag in brand op de Paralympische Spelen in Tokio.

De Canadese Aurelie Rivard brak onlangs haar eigen wereldrecord met vijf seconden, won de gouden medaille en verdedigde haar titel voor de tweede keer in Tokio.

De 25-jarige uit Saint-Jean-sur-Richelieu deed het allemaal in vier minuten 24,08 seconden in het zwembad. Haar indrukwekkende duik in de S10 400m vrije slag voor dames gaf haar een enorm concurrentievoordeel.

Eerder op de dag schreef reboundracket Greg Stewart, uit Kamloops, British Columbia, geschiedenis met zijn eerste schot. Hij registreerde een ongelooflijke 16,75 meter om een ​​nieuw Paralympisch record te vestigen in zijn allereerste Spelen.

De 35-jarige stond aan de leiding in de F46-klasse en was verbluft door het resultaat, en zei dat hij zowel geschokt als dankbaar was voor de liefde die hij naar de wedstrijden bracht.

Bekijk | Rivard breekt haar eigen wereldrecord om Paralympisch kampioen te worden:

Aurélie Rivard verbreekt het wereldrecord en voegt weer goud toe aan de Paralympard-score

Saint-Jean-sur-Richelieu, Que. Zijn landgenoot zwemt voor goud in de finale van de 400 meter vrije slag dames S10. 8:02

Bekijk | Stewart breekt Paralympische records op weg naar goud:

Canada’s Greg Stewart vestigt Paralympisch record voor goud in F46-worp voor heren

De 35-jarige uit Kamloops, British Columbia, vestigde een Paralympisch record van 16,75 meter om het goud te winnen in de F46-worp voor mannen. 4:02

Hier is meer van wat je woensdag hebt gemist:

Lakatos wint derde medaille in games

De Canadees Brent Lakatos racete om zijn derde zilveren medaille te winnen in Tokio, met een tijd van 14,55 seconden in de finale van de T53 100m voor heren.

READ  Vanaf zaterdag ook een inreisverbod voor Rusland en Indonesië, ik ...

De medaille verhoogde het aantal Canadese medailles tot 16.

Hoewel Lakatos bij de start leidde, kwam de Thailander Pongsakorn Baio van achteren om het goud te claimen met een Paralympische recordtijd van 14.20.

Het weerhield atleet Lakatos er ook van om zijn Paralympische titel te verdedigen – de 41-jarige Canadees won het evenement in Rio 2016.

Het Canadese basketbalteam werd verdreven in een rolstoel

Het Canadese rolstoelbasketbalteam kon woensdag geen verrassende kwartfinale maken tegen Groot-Brittannië.

Canada leidde na driekwart met één punt, maar Groot-Brittannië – bronzen medaillewinnaars in Rio 2016 – gebruikte de krachtige eindstand om Canada met 66-52 te verliezen.

De Canadezen Greg Stewart en O’Reilly Rivard hebben woensdag gouden medailles gewonnen op de Paralympische Spelen in Tokio. (Athit Biraungmaitha/Reuters, Milaan Magluff/CBC)

En ster Patrick Anderson, die stopte met Tokio, scoorde 22 punten in de wedstrijd. Het Canadese damesteam, dat eerder in de kwartfinales had verloren, moedigde hen daartoe aan.

Badminton doet mee aan de Paralympische Spelen

Badminton debuteerde woensdag in Tokio voor het eerst in de geschiedenis van de Paralympische Spelen. Ongeveer 90 atleten zullen de komende vijf dagen deelnemen aan 14 enkel- en dubbelwedstrijden in de sport.

Japan en Indonesië waren het gemengd dubbel om het toernooi te openen, waarbij laatstgenoemd land de eerste wedstrijd met 2-0 won.

Lee Manning uit Groot-Brittannië en Patrick Anderson uit Canada tijdens de kwartfinale wedstrijd voor rolstoelbasketbal voor mannen in Arena Arena. (Kim Kyung-Hoon/Reuters)

Tekenen van fysieke afstand verschijnen op de tribunes terwijl een lid van het Japanse team wacht op de eerste badmintonwedstrijd op de Paralympische Spelen van Tokyo in het Yoyogi National Stadium. (Philip Fong/AFP/Getty Images)

Paralympisch kampioen

Oksana Masters of the United States slaakte een kreet toen ze de finish naderde van de H5-wegrace voor dames.

Slechts een dag na het behalen van het goud in de tijdtest, raceten de Masters voor nog een goud op het Fuji International Motorcycle Circuit.

Atleet – Personen met een handicap Er wordt aangenomen dat het verband houdt met de ramp in Tsjernobyl Hij behaalde een medaille in vier verschillende sporten op zowel de zomer- als de winterspelen.

READ  Voortaan dagelijks sporten bij Villa Pardoes door Stichting Esther Vergeer, ook voor speciale behoeften | Tilburg eo

Ze verdiende Paralympische punten met fietsen, kajakken, biatlon en langlaufen.

De Nederlander Megan Hollander keert terug tegen de Portugese Beatriz Monteiro tijdens het damesbadminton-enkelspel in Groep C. (Philip Fong/AFP/Getty Images)

Ondertussen won de Nederlandse Jennette Janssen een gouden medaille in de H1-4 wegwedstrijd voor dames 33 jaar na haar laatste race.

De 53-jarige klampte zich vast aan de eerste plaats en versloeg haar tweede tegenstander met zes seconden om haar 10e Paralympische medaille in meerdere sporten te winnen.

Atleet verliest gouden medaille voor late prestatie

De gevolgen gingen door nadat een Maleisische tennisser dinsdag werd gediskwalificeerd voor zijn gouden medaille.

Mohamed Ziyad Al-Zalaqli verscheen laat in competitie met andere atleten, maar mocht toch meedoen.

Maar toen besloot de scheidsrechter dat er “geen gegronde reden” was voor hun vertraging. Dit betekent dat de Maleisische atleet werd gediskwalificeerd – Oekraïne nam de eerste en tweede plaats op het podium, terwijl een Griekse deelnemer derde werd.

Lees meer over de reactie van het Internationaal Paralympisch Comité en hoe de situatie is geweest Distribueer hier naar posts op sociale media.