BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

US Open | Nadal is ook ongeschikt om te beslissen zich terug te trekken

“Eerlijk gezegd, ik heb meer last van mijn voeten dan dat het lange tijd goed voor me is geweest”, zegt Nadal, 35, in een Instagram-bericht. “Helaas komt hierdoor voor mij het tennisjaar 2021 voortijdig ten einde.”

Nadal heeft dit seizoen al meerdere mooie toernooien gemist. Hij trok zich terug uit Wimbledon, de Olympische Spelen en nu ook de US Open. Nadal was vier keer de beste op Flushing Meadows. Door zijn voetblessure kan hij zich niet vrij bewegen op het veld, waardoor hij niet op het vereiste niveau is.

Roland Garros | De machtige Djokovic verslaat Nadal in historisch duel

US open

US Open | De Groot wint de US Open en voltooit de Gold Championships

13/09/2021 om 00:31

op zoek naar een oplossing

Naast het niet halen van zijn ongekend hoge niveau, heeft Nadal besloten dat zijn gezondheid nu echt prioriteit krijgt. “Het is geen nieuwe blessure. Het gebeurt al sinds 2005. Ik heb al heel lang last van mijn voeten en nooit, maar de laatste tijd gaat het niet zoals het zou moeten.”

“Daarom ben ik nu op zoek naar een andere oplossing, zodat ik de komende jaren in goede gezondheid mijn carrière kan voortzetten. Ik blijf absoluut gemotiveerd en doe er alles aan om weer helemaal fit te worden en nog een paar mooie jaren te hebben Als mijn voeten genezen, ben ik ervan overtuigd dat dit gaat werken.” Hoe dan ook, ik zal er alles aan doen.”

21

Als gevolg van de afzegging van Nadal en Roger Federer – die een knieoperatie ondergaat in de hoop terug te kunnen keren – heeft Novak Djokovic een uitstekende kans om als eerste zijn 21e Grand Slam-titel te winnen. Dat is niet zeker bij afwezigheid van zijn twee grote rivalen, bewees Djokovic vorig jaar toen hij de US Open moest verlaten na gediskwalificeerd te zijn. In een boze bui sloeg hij de bal naar de assistent-scheidsrechter, waarna de scheidsrechter hem van het veld sloeg.

Vervolgens won Dominic Thiem de 2020, die zijn eerste grote kampioenschap won. Maar ook Tim ontbreekt in september. Hij heeft een chronische blessure aan zijn pols.

READ  Vanavond op tv: AZ - Ajax (KNVB Beker), start Documentaireserie Revolutie in Indonesië

US open

Djokovic – Medvedev – Hoogtepunten van de US Open

09/12/2021 om 23:45

US open

Hoogtepunten Alcott – Fink – US Open

09/12/2021 om 21:30