BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

We brengen meer dan een kwart van onze dag door op onze smartphones

We brengen een goed kwart van onze dag door op onze smartphones. We bedoelen natuurlijk de momenten dat je niet slaapt, anders zou je geen tijd hebben om iets anders te doen. Er is echter nog tijd genoeg: het wereldwijde gemiddelde ligt rond de 4,8 uur per dag.

2 miljoen nieuwe apps

Er zijn ook veel nieuwe dingen die u op uw smartphone kunt proberen. Hoewel de hardware zelf niet veel verandert, zijn er veel nieuwe ervaringen. Alleen al in 2021 zijn er twee miljoen apps gelanceerd, terwijl we ons nog vooral bezig houden met social media en foto- en video-apps: zeven van de tien minuten wordt eraan besteed. We geven hier ook steeds meer geld aan uit: iOS-, Google Play- en Chinese app-winkels konden jaar-op-jaar met 19 procent groeien. Per minuut (!) wordt ongeveer 300.000 euro uitgegeven.

Brazilië en Indonesië zijn echt mobiele landen: mensen brengen gemiddeld 5,4 uur per dag door op hun smartphone. De Verenigde Staten staan ​​op de 10e plaats met een gemiddelde van 4,2 uur per dag, wat een uur meer lijkt te zijn dan het aantal uren dat Amerikanen voor de televisie doorbrengen. Het telefoongebruik is 30 procent meer dan in 2019. Er zijn geen cijfers voor Nederland gepubliceerd in het onderzoek van app AnnieMaar Duitsland heeft 3,4 uur per dag en Frankrijk 3,6 uur per dag.

Facebook versus WhatsApp

Waar oudere generaties nog vaak ‘live’ op andere platformen, zoals laptops, is Generatie Z echt een generatie die alles mobiel doet: leren, foto’s maken en bekijken, winkelen, reizen boeken en adviseren over medische informatie. Ze hebben er dus veel baat bij als er eerst een mobiele website wordt gebouwd: niet zozeer met een volledige en brede webbrowser in gedachten, maar met een kleiner smartphonescherm.

Opvallend is ook dat vrouwen hun smartphone vaak gebruiken voor onderwerpen als onderwijs, winkelen, gezondheid en fitness, terwijl mannen een heel verre plaats innemen in sport, gadgets en nieuws. Ook op sociale media is er een verschil: mannen gebruiken WhatsApp, terwijl vrouwen Facebook en Facebook Messenger meer gebruiken.

Nieuwe game-hack in 2021

Games die al in 2021 verschijnen, zijn onder meer Bridge Race, Hair Challenge, Count Masters, Phone Case DIY, High Heels, Stacky Dash, Going Balls, DOP 2: Delete One Part, My Talking Angela 2 en Sculpt People. Vooral heel casual games zijn erg populair, waarbij je niet echt hoeft na te denken en niet per se uren achter elkaar hoeft te spelen. Daarnaast is er een aanzienlijke toename van het aantal crypto- en internetbankieren-applicaties dat via de mobiele telefoon wordt gebruikt. Coinbase, Crypto.com en Binance bijvoorbeeld. Iets dat naar verwachting in 2022 nog verder zal groeien.

Heb je lang voor je telefoon gezeten? Lees dit artikel met tips om dat wat donkerder te maken: Nieuwjaarsresoluties voor mensen die hun telefoon constant gebruiken.