BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Wijlen sportjournalist Danny van den Broek boeide iedereen met zijn onweerstaanbare gevoel voor humor | huis, huis

Begin jaren tachtig was de adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander verontwaardigd. Danny van den Broek heeft het aangedurfd om “ik word” in een verhaal te schrijven in plaats van het taalkundig correcte “ik word”. “Maar de man zei het echt zo”, zegt de journalist, die woensdag op 63-jarige leeftijd overleed. Toen zakte de woede weg en veranderde in een glimlach.

Met Danny (bijna veertig jaar werkzaam bij de krant, voornamelijk als sportjournalist) was het lachen nooit ver weg. Hij hield ervan zijn stem aan de telefoon te laten klinken om zijn collega in de maling te nemen.

Op de eerste dag werd aan nieuwkomers op de redactie gevraagd: “Koffie? ”En dan komt hij even later terug met een dienblad vol plastic bekers, voordat het bureau struikelt op een manier zoals Harry Nak en de nieuwe collega. alles eroverheen. kwam weg. De kopjes waren natuurlijk leeg.

Authentiek Nijmeegs gevierd leven. Op feestjes deed hij en zijn vrouw Géke altijd iets als Theo en Thea, een traditie die hun zoons Lars en Jorn overnamen. Op het jubileum in de krant reserveerde de ceremonieleider altijd een kwartier voor Danny.

Toen werd het jubileum- of afscheidsfeest komisch afgesneden bij de enkels (of knieën). Geen enkele hoofdpersoon klaagde over hem, want ook in die toespraken zat veel liefde. “Hij hield je een spiegel voor”, is een van de reacties van een collega op Facebook.

READ  Elke (30 tahun) tahun lalu mengetahui bahwa dia menderita kanker payudara