BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Het Rijksmuseum presenteert tijdschrift over slavernij in Aulst: “Scholen zijn hard nodig”

Het tijdschrift, opgesteld voor de tentoonstelling Slavernij in het Rijks Museum, wordt vanaf vandaag verspreid onder alle basisschoolleerlingen van groep 8 en onder alle eersteklassers in Nederland en op Curaçao.

Usina, studenten en het Rijksmuseum over het magazine:

‘revoke data=”“>

Slavernij in Indonesië

“Slavernij is een onderdeel van de geschiedenis dat ons allemaal aangaat”, zegt Taco Dibbets, directeur van het Rijksmuseum. “Door ons te verdiepen in het verleden van de slavernij en ons daar een completer beeld van te vormen, kunnen we de Nederlandse samenleving van nu beter begrijpen. Met dit magazine willen we bijdragen aan bewustwording van deze geschiedenis, ook onder studenten.”

Josina Ruimagau droeg een gedicht voor dat ze speciaal voor het tijdschrift schreef. Het gaat over haar liefde voor de Indonesische provincie West Papua, waar haar roots liggen. Slavernij in Indonesië speelt een rol in de slavernij-expositie die te zien is in het Rijksmuseum zodra het museum weer opengaat. Een familie-audiotour maakt deel uit van de tentoonstelling. Dit werd opgenomen door Usina.

Meer aandacht voor slavernij

“Ik vind het heel goed, maar het is ook belangrijk om hier bij betrokken te zijn. Vooral toen ik een kind van mijn generatie was, omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen geschiedenis leren. Op school wordt het te weinig verteld.”

Thijs Gerbrandy van het Rijksmuseum is het met Roemajauw eens. “Er zou toch zeker meer aandacht moeten zijn voor het verleden van slavernij op scholen. We hopen daar via de tentoonstelling en het tijdschrift meer aandacht aan te besteden. We merken dat daar ook op scholen behoefte aan is, dus we zijn blij dat we dit aanpakken. Je kunt erin spelen. “

READ  Derby Oranye-Merah ke-127: Bagaimana Derby Low Country menjadi klasik di dunia sepakbola - Voetbal Nationale