BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Adviescommissie: de stands gaan open op 8 mei en een avondklok is verboden voor het verzamelen en houden van twee communicaties

De adviescommissie is vandaag weer bijeengekomen. Daar zijn een aantal nieuwe datums vastgesteld om te ontspannen. De eerste relaxaties vinden plaats op 19 april, gevolgd door nog enkele relaxaties op 26 april. Op 8 mei zijn er vele grote ontspanningsmogelijkheden voor de horeca en evenementenbranche. De laatste verdunning staat gepland voor begin juni.

Nu de paasvakantie ten einde loopt, is het nu tijd om een ​​nieuwe adviescommissie samen te stellen. De betrokken ministers hebben toen besloten om de maatregelen van Corona de komende weken te versoepelen. Ontspanning vindt plaats in verschillende fasen op basis van de vaccinatiegraad.

Vanaf maandag 19 april

De eerste versoepeling komt op 19 april of aanstaande maandag. Dit heeft betrekking op twee relaxatieprocessen die al zijn geïdentificeerd.

 • Vanaf maandag 19 april Scholen kunnen hun deuren weer openen. Voor het tweede en derde niveau van het secundair onderwijs zal voorlopig de helft daarvan bestaan ​​uit afstandsonderwijs. In het hoger onderwijs krijgen studenten de ene dag per week lichamelijke lessen en de andere dagen afstandsonderwijs.
 • Op dezelfde dag zal het zo zijn Hef het reisverbod op omgezet naar. Hoewel je vanuit België nergens heen kunt reizen. Bovendien zullen degenen die terugkeren uit de rode zone opnieuw een coronavirus-test moeten ondergaan en in quarantaine moeten.

Vanaf maandag 26 april

De tweede datum waarop de verdunning staat gepland voor een week later: maandag 26 april. Is dit het einde van de zogenaamde afkoelperiode?

 • Onnodige winkels Vanaf maandag 26 april kunnen zij hun deuren weer openen zonder afspraak. Vanaf die dag kun je met maximaal 2 personen winkelen vanuit hetzelfde huis.
 • van Buiten zeepbelHet zal weer toenemen van vier tot Tien mensen. Dit betekent dat u tien mensen buiten kunt ontmoeten, waarbij u afstand houdt van het dragen van een mondmasker als dit niet mogelijk is.
 • Ten slotte vinden vanaf maandag 26 april testevenementen plaats in de sector Cultuur, Evenementen en Sport.
READ  Sidang tiga tersangka penyerangan Bali dan Jakarta telah dimulai

Vanaf maandag 8 mei

De grootste versoepeling staat echter gepland op maandag 8 mei. Tegen die tijd zullen zeven op de tien 65-plussers hun eerste vaccin hebben gekregen. Op die dag vindt de eerste grote versoepeling van de toeleveringssector plaats en gaat ook het zogenaamde buitenlandse plan in.

 • Een week later dan gepland, op 8 mei, kwam prof. Horecabedrijven kunnen hun terrassen weer openen. Dit is nog steeds op voorwaarde dat de aantallen niet sterk stijgen.
 • Ook op 8 mei, Het uitgaansverbod wordt vervangen door een verzamelverbod In dezelfde uren van avondklok. Concreet betekent dit dat u tussen middernacht en vijf uur ‘s ochtends moet stoppen. Maximaal 3 personen U kunt naar het buitenland komen of met mensen uit uw huis.
 • Vanaf dezelfde datum doet u dat ook U kunt twee mensen bij ons thuis uitnodigen In plaats van één. Deze twee mensen moeten uit dezelfde familie komen.
 • Er komen ook aan Ontspanning voor kinderen en tieners. Concreet kunnen kinderen tot 12 jaar oud 10 binnenshuis ontmoeten. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen vanaf die dag met hun 25 jaar in het buitenland afspreken.
 • Eindelijk zal het zijn Van het plan afwijkend Begint. Dit betekent dat er nog een keer is Culturele activiteiten en erediensten Het kan buiten gebeuren. Daarbij met Maximaal 50 personen Zijn welkom. Bovendien is de Pretparken Open hun deuren weer en je kunt weer Buitensport Maximaal 10 personen.

Begin juni

De laatste verdunning staat gepland voor begin juni. Er is nog geen specifieke datum ingesteld. Op dit moment hadden bijna alle 65-plussers en kwetsbare groepen gevaccineerd moeten worden.

 • Vanaf begin juni zal er zijn Evenementen met meer mensen U kunt plaatsnemen. Dit betreft culturele evenementen, maar ook jaarlijkse tentoonstellingen en tentoonstellingen.
 • Plan voor zomerkamp Geplaatst.
 • Bovendien is hij begin juni ook te zien Intern plan. Het gaat om meer hechte contacten, maar ook om restaurants, cafés, evenementen, binnensporten en fitnessruimtes.
READ  “Usai Pyala Dunya U17, Stadion Standar Semoja Pertamba FIFA di Indonesia”