BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Vrouwen die sporten, helpen vrouwen een atletische metgezel te vinden

Zondagmorgen om half tien. Een grote groep dames in sporttenue bij ‘t Nije Hemeliekje. Een aantal supboards werd opgeblazen. De rest staat klaar in het avonturenpark aan het meer. Vandaag kwamen 22 vrouwen bijeen om deel te nemen aan deze sportieve actie. Ze kennen elkaar niet, maar sommigen van hen kunnen na vandaag vaak samenwerken.

Ontdek nieuwe sporten

Zo vroeg in de ochtend lijkt het een beetje ongemakkelijk, maar al snel gaan de dames uit elkaar. De waterpakken worden aangedaan en er wordt veel gelachen. Vandaag gaan ze op een soort surfplank het water in. Iets nieuws voor velen van hen. “Het doel van vandaag is om er een leuke dag van te maken”, zegt Andrien van der Werf uit Assen. “Bovendien is het leuk voor de vrouwen om elkaar te leren kennen en is het belangrijk dat we gewoon genieten van de omgeving en het eten.”

“We proberen vrouwen in beweging te brengen en dat doen we op verschillende manieren”, zegt Van der Werf. “Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren die vrouwen de kans geven om een ​​nieuwe sport te ontdekken. Vrouwen sporten, maar samen sporten is leuker dan alleen sporten. Het stimuleert ook om te blijven sporten en zo ontdek je nieuwe sporten die je niet zoals. door jezelf “.

Tinder voor sportmaatjes

Het idee kwam van Jansien van Dijk. Ze verhuisde van Groningen naar Gouda en was op zoek naar een sportmaatje, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Hoewel ze ervan overtuigd was dat er vrouwen in haar buurt waren die graag fietsten, rennen of zwemmen, kon ze ze niet vinden. Daarom heb ik een soort Tinder opgericht voor gymbuds: vrouwen die sporten. Deze vrouwelijke atleten komen nu samen via een online en offline community.

READ  Meteorologische Zaal op Veldhovense St. Maartenkerk | Veldhoven

Post Coriene Kreulen is enthousiast. Ze werd uitgenodigd voor de community op Facebook. Vandaag is ze voor het eerst daar en ze vindt het geweldig. “Het is leuk om op deze manier andere mensen te ontmoeten die graag actief zijn.” Het is ook de eerste keer dat ik ga eten. Verwachtingen: “In het water vallen”, lacht ze.

nat spul

Na een korte uitleg in het avonturenpark in ‘t Nije Hemeliekje gaan de dames het water in. Eerst op de knieën en dan echt op twee voeten op dat wiebelende board. De dames worden ondersteund door onder meer Louvain en Weir. Sinds Corona heeft ze veel gevochten. “Het is een leuke, gezellige groep”, zegt ze. “Het is mooi weer, dus we gaan er een leuke tocht van maken.”

Niet iedereen houdt het echter droog. Hier en daar hoor je een plons. Maar dat mag de pret niet drukken: aan de andere kant van het water klinkt gelach.

‘revoke data=”“>