BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Bert Counterman sluit seizoen af ​​als interim-coach bij PEC Zwolle | Nederlands voetbal

Groen licht van KNVBBert Counterman (50) is ingehuurd als interim-coach bij PEC Zwolle, want vorige week werd John Stegman ontslagen. Hij is de afgelopen jaren actief geweest als jeugdtrainer bij de KNVB en begint nu aan zijn eerste baan als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Gisteravond tegen Heerenveen (4-1-zege) zat Leroy Itilde als interim-coach op de bank. PEC Zwolle staat nu op de 12e plaats met 12 punten, voor Willem II.
Counterman gaat na de zomer verder bij de KNVB als trainer van Oranje O19. In Zeest zal Countryman dit seizoen het nationale team leiden dat zal deelnemen aan de (uitgestelde) EK-kwalificatiewedstrijden voor het EK U-19 en de FIFA U-20 Wereldbeker in Indonesië. Beide evenementen zijn echter afgelast vanwege de Corona-pandemie.

De in Reuven geboren Counterman is geen onbekende in de club. Hij speelde in totaal drie seizoenen in het eerste elftal vanaf eind jaren tachtig. Het was het startpunt voor een opmerkelijke carrière die onder meer leidde tot het inhalen van Feyenoord, Rangers en Oranje, waarin hij 12 interlands speelde.

Klik hier voor het PEC Zwolle – Heerenveen overzicht (Premium)

In zijn eerste reactie zegt Counterman blij te zijn met de kans: “Bij PEC Zwolle is het voor mij als voetballer allemaal begonnen en het is goed om tijdelijk terug te keren naar het oude nest. De club heeft het afgelopen decennium een ​​hele mooie ontwikkeling doorgemaakt. en zit nu een paar maanden geleden in een tussenfase. Desalniettemin is er in deze periode nog veel te bereiken. Omdat ik naast het behalen van het maximale aantal resultaten uit de resterende tien vluchten, als doel heb gesteld het enthousiasme te vergroten en energie binnen de lijnen. Ook wil ik bijdragen aan de individuele groei en ontwikkeling waarvan wij als team de vruchten plukken. Het is in mijn voordeel dat ik al een aantal jongens ken uit een selecte groep KNVB-jeugdcast en mijn vorige ambtstermijn bij Zwolle. Ik kijk enorm uit naar deze baan en kan niet wachten om met een keuze het veld op te gaan. “

READ  "Tijdens deze training heb ik het niet koud"

Technisch directeur Mike Willems vertelt over de tijdelijke aanstelling van het voormalig internationaal lid: Burt is momenteel meer dan een geschikte kandidaat voor de vacature. Hij komt uit de regio en kent de club door hem. In het verleden werkte Burt hier als voetballer, jeugdtrainer en als technisch manager. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij Orange Youth Representative-teams. Bert weet nu wat er van hem gevraagd wordt en kan zijn ervaring overdragen op de spelersgroep. “

Naast Ischild wordt Counterman bijgestaan ​​door assistent-coaches Geert Peter de Janst en Henri van der Weget en keeperstrainer Jacques Storm. Het is de bedoeling dat Art Langler komend seizoen hoofdtrainer wordt in Zwolle. Langler is momenteel nog directeur Voetbalontwikkeling van de KNVB.

Bert Counterman in 1999 met Feyenoord-coach Leo Pinhacker. © ANP