BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Bouw Playce X gestart op Sportpark Peppelensteeg in Ede

Bouw Playce X gestart op Sportpark Peppelensteeg in Ede

EDE De bulldozer viel op sportpark Peppelensteeg op de grond om de eerste Playce X van Nederland te bouwen. Op dit bijzondere sportveld komt ook een natuursportbaan. Het is een volgende stap in het initiatief van de gemeente, Sportservice Ede en de sportaanbieders in Sportpark Peppelensteeg en omgeving om van het gebied een open sportpark te maken. Voetbalclub Blue-Geel ’55 heeft één van haar oefenterreinen ter beschikking gesteld voor de bouw van deze unieke sportaccommodatie.

Playce X is een veld dat bestaat uit veel verschillende stijlen en vormen. Hierdoor zijn ze geschikt voor allerlei sporten: van kleine en grote velden voor een wedstrijd voetbal, hockey of basketbal, tot moeilijke hinkelbanen en loopladders voor het bewegen van de voeten. Er zijn speelgebieden voor plezier- en evenwichtsvormen, tennis of straatspellen zoals stoep en koningsbal. De Athletic Nature Track krijgt een atletiekbaan, een drie meter hoge heuvel met een natuurlijke landingsbaan. Ook komt er een zandbak voor beachvolleybal en een speeltuin”, zegt sportparkdirecteur Ton van Hoof van Sportservice Ede.

Playce X en Athletic Nature Track zijn openbaar toegankelijk en passen in het doel om van Sportpark Peppelensteeg het Ede-gebied te maken waar sport, bewegen, recreëren, tuinieren en ontspannen elkaar ontmoeten. Een plek voor iedereen.”

De trainers van de verschillende verenigingen zijn al opgeleid tot Trainer Athletic Skills Model (ASM) om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de velden bieden. Van Hoof: Zo dragen de velden ook bij aan diversiteit in bewegingsvormen en bewegingsgenot en daarmee aan een brede motorische ontwikkeling. Dat wordt steeds belangrijker in een tijd waarin vooral kinderen veel tijd voor een scherm doorbrengen.”

READ  Lidewij Welten dan Raphael Korse saling jatuh cinta seperti balok

Het sportveld is ontworpen door de Groeningenieurs van Lunteren en de werkzaamheden worden vanuit dezelfde locatie uitgevoerd door JC van Veldhuizen BV. Het veld wordt beheerd door Sportservice Ede. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het einde van het tweede kwartaal afgerond.


Voorbeeld van Playce X. – Eddie Sports Service