BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De koning gaat niet naar Japan voor de Olympische Spelen • Vakantiebestemmingen worden beter oranje

De koning gaat niet naar Japan voor de Olympische Spelen • Vakantiebestemmingen worden beter oranje

Het project om corona-ademhalingstestkits op tientallen GGD-teststraten te plaatsen eindigde in een fiasco. naar mij de Volkskrant De resultaten zijn zo slecht dat GGD’s weigeren ademtests te gebruiken.

In een brief aan VWS schreef koepelorganisatie GGD GHOR Nederland dat de resultaten “veel later” waren dan de gewenste uitkomst, meldt de krant. Resultaten kunnen niet worden verbeterd, zelfs niet na “veel verbeterstappen”. In februari is de ademtest voor het eerst gebruikt op een teststraat bij de GGD Amsterdam, maar dit project heeft enige tijd stilgelegen vanwege onjuiste testresultaten.

Volgens de Volkskrant wordt het project naar verwachting deze week opgeleverd. Demissionair minister De Jonge (VWS) had veel vertrouwen in het ademtestproject. Op 2 februari schreef minister van Volksgezondheid de Jonge: voor de Tweede Kamer Dat deze apparaten op één of meerdere locaties in elk GGD-gebied geplaatst moeten worden. De krant schreef dat het ministerie 1.800 apparaten had besteld ter waarde van “miljoenen tot tientallen miljoenen euro’s”.

Een woordvoerder van GGD GHOR Nederland zegt op dit moment niets te kunnen zeggen over het voortgezette gebruik van de ademtest. “We bereiden ons nog voor op het gebruik van SpiroNose (alcoholmeter) als testmethode, zegt het bureau.” Op basis van de in deze voorbereidende fase verzamelde gegevens zal uiteindelijk een advies worden ontwikkeld en voorgelegd aan het ministerie van VWS. Daarna neemt het ministerie van VWS een besluit over het verdere verloop van de ademtest.”

READ  Undang-undang baru yang mengkriminalisasi seks di luar nikah di Indonesia