BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Collectief over de grens tijdens lockdown: ‘special need for fun’

Motieven om de grens over te steken

De redenen waarom mensen grenzen oversteken lopen sterk uiteen. Wanneer Ensa in wezen geen sociaal contact heeft en ook mentaal gehinderd wordt door het afsluiten, stuit Oguilvio niet op de strengste maatregelen als belemmering. Zijn motief om de grens over te steken was vooral om plezier te hebben. Hij ging met enkele familieleden naar de bioscoop, aangezien de kunst- en cultuursector in Nederland gesloten is.

“We waren van plan om afgelopen maandag naar de bioscoop te gaan voor de nieuwe Spider-Man-film, maar geheel onverwacht werd op 19 december de sluiting aangekondigd. Nu gaan er nogal wat geruchten over de film op internet en dat wilde ik niet ontdek wat er in de film gebeurt Via sociale media omdat het tegenwoordig zo gemakkelijk is om per ongeluk een spoiler tegen het lijf te lopen, dat wilde ik gewoon vermijden.”

Geïnspireerd door TikTok

Hoewel Oguilvio en enkele leden van zijn familie op het idee kwamen om de grens over te steken, inspireerde Ensa een bezoek aan Antwerpen op een andere manier. Het idee werd haar gegeven door video’s op TikTok. “Hierdoor realiseerde ik me dat hij niet ver weg was. Op tweede kerstdag is het leuk om iets leuks te doen, dus ik heb meteen gekeken wie er mee wilde doen.” Ze vond het vooral heerlijk om weer te kunnen winkelen en door het centrum te kunnen lopen. “We hebben een leuke tijd gehad in de stad. Het was heerlijk om weer in de winkels te zijn en te shoppen. Er was ook een kerstmarkt, dus ik kreeg het super warm.”