BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De diamanten bruiloft van het paar in Gornsheim van den Brink van Prochem

De diamanten bruiloft van het paar in Gornsheim van den Brink van Prochem

GORINCHEM Het echtpaar uit Van den Brink van Prochem was op 14 juli 60 jaar getrouwd. Burgemeester Raine Millaissan feliciteerde het paar met dit jubileum.

De heer Emiel van den Brink en mevrouw Cornelia van Bruchem ontmoetten elkaar in 1957 op de werkvloer bij De Vries Robbé in Gorinsheim. Dan zijn ze 21 jaar. Het stel verloofde zich twee jaar na hun ontmoeting en trouwde in 1961.

Oost-India Emil is geboren en getogen in Nederlands-Indië waar zijn vader in het koloniale leger diende. Cornelia is een rasechte gorcums. Emil lacht zijn vrouw uit: “Ze houdt van reizen en de wereld zien, maar ze wil nergens anders wonen dan in deze vestingstad Mroid.”

Na het huwelijk gaat het jonge stel bij de ouders van Cornelia wonen, omdat Emil moet werken. Na zijn militaire dienst ging hij weer aan de slag bij De Vries Robbé waar hij 40 jaar heeft gewerkt. Het stel betrekt een appartement in de Vroedschapstraat. Daar werden hun twee zonen geboren. Ze woonden respectievelijk aan de Prins Bernardstraat en de Vleeshouwersstraat. In de zomer van 2020 vervangen zij hun woning door een bejaardentehuis. Het gezin is in de loop der jaren uitgebreid met twee echtgenotes, zes zonen, zes kleinkinderen en recentelijk zelfs een kleinzoon. “Zo’n baby maakt je weer klein”, zegt Emil trots over het jongere lid.

Hopi Emil en Cornelia hebben veel hobby’s: sporten, reizen en vrijwilligerswerk. Ze spelen fanatiek korfbal tot ze 59 jaar oud zijn. Ze bezoeken bestemmingen zo ver weg als Indonesië, Amerika, Spanje, Italië, Portugal en Noorwegen. Deze maand maken ze een nostalgische trip naar Oostenrijk. 30 jaar lang stond de prijs vast: met de caravan naar Klagenfurt. Het echtpaar zette zich ook jarenlang vrijwillig in voor het Rode Kruis. Cornelia werd hiervoor zelfs geëerd met een lintje.

READ  Sorotan Balapan Grand Prix Moto3 Indonesia

Hoe viert het stel deze bijzondere mijlpaal? Emil: We gaan een weekendje weg met alle kinderen en kleinkinderen. En op dezelfde dag kwam de burgemeester ons bezoeken.”