BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Dit betekent de strengste auramaatregelen van de sport

EDE En het kabinet maakte dinsdagavond in een persconferentie twee weken lang de strengste maatregelen bekend. “Het is niet slecht, maar het is ook niet goed”, zei premier Mark Rutte, dus de riem wordt strakker. De aangescherpte regels gaan vanavond om 22.00 uur in en duren zeker tot 18 november. Dan gaan we, in ieder geval tot half december, terug naar de gedeeltelijke lockdown zoals we die tot nu toe kenden. Wat betekent dat in het bijzonder voor sport? We vatten het hieronder voor je samen.

Sportregels in een notendop

Er komen nieuwe maatregelen voor de sport om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te verminderen.

De nieuwe procedures zijn:
– Maximaal twee volwassenen mogen samen sporten. Ze staan ​​1,5 meter uit elkaar.
Groepslessen zijn verboden.
Zwembaden zijn gesloten.

Voor de sport gelden nu de volgende maatregelen:
Er mogen maximaal twee personen samen sporten (binnen en buiten) in een groep. Ze staan ​​1,5 meter uit elkaar.
Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groep (exclusief coach). Er geldt een maximum van 30 personen per aparte ruimte. Meerdere groepen mogen naast elkaar oefenen als: groepen minimaal 1,5 m afstand van elkaar houden; Er is een duidelijke scheiding tussen de verschillende groepen; Niet mengen.
Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen per groep (exclusief coach). Ze staan ​​1,5 meter uit elkaar. Meerdere groepen mogen naast elkaar oefenen als: groepen minimaal 1,5 m afstand van elkaar houden; Er is een duidelijke scheiding tussen de verschillende groepen; Niet mengen.
Groepslessen zijn verboden.
Zwembaden zijn gesloten.

READ  De bowlers in de kwartfinales spelen tegen Groot-Brittannië | de Olympische Spelen

Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan ​​als het mogelijk is om op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven.

Er worden geen wedstrijden gespeeld.
Voor topsporters gelden uitzonderingen.
– Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hoeven tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Maar er werden geen wedstrijden gespeeld. Kinderen die klachten hebben blijven thuis.
Openbare sporten zijn niet toegestaan.
Sportkantines, kleedkamers en badkamers zijn gesloten.

Veel Gestelde Vragen

Aan rijksoverheid.nl Naast alle procedures vindt u hier ook veelgestelde vragen. Hieronder een selectie.

Geldt de maximale groepsgrootte van twee ook voor kinderen?
Nee. Voor kinderen en jongeren tot 17 jaar geldt een uitzondering. Zij mogen met grotere groepen sporten. Maar er zijn geen wedstrijden tegen andere verenigingen. Kinderen met klachten blijven thuis.
Kinderen vanaf 13 jaar mogen na een training niet met meer dan twee personen afspreken. Deze beperking geldt niet voor jonge kinderen.

Wat zijn de trainingsstatistieken?
Kinderen en jongeren t/m 17 jaar mogen meetrainen. Ze hoeven geen anderhalve meter te bewegen.
Volwassenen trainen in groepjes van maximaal twee personen op 1,5 meter afstand van elkaar. Groepen dienen voldoende afstand van elkaar te houden en mogen niet vermengen.

Mogen kinderen die geen lid zijn van de club sporten in de sportfaciliteiten?
Ja, kinderen en jongeren moeten zoveel mogelijk de kans krijgen om mee te doen. Ook als ze geen lid zijn van een vereniging. NOC*NSF en sportfederaties geven aan hoe kinderen veilig kunnen sporten in sportaccommodaties. kijk naar hem Protocol Verantwoordelijke Kinder- en Jeugdatleten op de NOC*NSF website.

READ  LeBron James menggantikan Kareem Abdul-Jabbar sebagai pencetak gol terbanyak NBA: "Dia yang terbaik" | olahraga lainnya

Door het Corona virus ben ik (een groot deel van) inkomen kwijt en kan ik de sportbijdrage voor mijn kinderen niet meer betalen. Kan ik hiervoor financiële ondersteuning aanvragen?
Ja, dit is mogelijk. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het collegegeld voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar die om financiële redenen niet kunnen sporten of lessen kunnen volgen bij bijvoorbeeld een theaterclub, dansschool of muziekschool. Voor meer informatie bezoek Homepage van het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur.

Zijn er aanvullende procedures voor sportkantines?
Ja, sportkantines zijn sinds 29 september 2020 gesloten. Het doel is om sporten door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen samenkomen. Daarom is de keuze gemaakt om de sportrestaurantbranche stil te leggen. Zo kan de sport zo lang mogelijk duren.

Gelden de procedures voor sportkantines ook voor de voedingsindustrie van commerciële sportdienstverleners?
Ja. Het doel van deze procedure is het voorkomen van groepsvorming na inspanning. Daarom gaat ook de horeca in zee met commerciële sportaanbieders. Dit geldt voor alle horecagelegenheden die zich in of bij een sportaccommodatie bevinden.

Is het toegestaan ​​om buiten te sporten?
Sporten is alleen toegestaan ​​als het mogelijk is om op 1,5 meter afstand van elkaar te bewegen. Voor buitensporten (bijv. trainingskamp) geldt een maximum van twee personen per groep (exclusief coach). Ze staan ​​1,5 meter uit elkaar. Er mogen meer groepen naast elkaar werken zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepen zit. Zolang er een duidelijke komma staat tussen groepen en niet door elkaar gaan.

READ  Rota spreekt op een historisch monument over de koude ontvangst van Molokan: hoop op excuses van het ministerie van Binnenlandse Zaken

Kan het virus worden overgedragen via zweet?
Het virus wordt niet overgedragen via zweet. Het virus wordt overgedragen via de neus, keel of longen door hoesten en niezen. Het virus komt via kleine druppeltjes in de lucht.

Wordt het virus overgedragen als ik dezelfde sportuitrusting gebruik, zoals een rekstok of een bank?
De kans dat je besmet raakt door het aanraken van sportartikelen en sportartikelen is erg klein, maar niet uitgesloten. Het aantal virusdeeltjes buiten het lichaam neemt echter zeer snel af. Ontsmet sportuitrusting en was regelmatig je handen. Een oppervlak dat mogelijk verontreinigd is, kan worden gereinigd met een gewone reiniger.
Hoe lang het virus op sportuitrusting aanhoudt, hangt af van het materiaal, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo leeft het virus over het algemeen beter op harde en zachte materialen zoals plastic, metaal en glas. Minder goed op poreuze ondergronden zoals papier en karton.

Zijn dansen en yoga toegestaan?
Dansen is als sport toegestaan ​​en yoga is toegestaan ​​als je je aan de maximale groepsgrootte houdt. Er is een maximum van 2 personen per groep (exclusief de coach). gewoon om Dans als uitdrukking van cultuur Er geldt een uitzondering.

Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus