BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De Indonesiër die dacht 1,7 miljoen te kunnen verdienen met een meteoriet had het helemaal mis | Buitenland

Josua Hutagalung, 33, uit Indonesië, haalde vorige week wereldnieuws nadat een meteoor over het dak van zijn huis viel. De steen zelf werd toen getaxeerd op 1,7 miljoen euro, maar dat lijkt nu een zeer optimistische schatting.
Hutagalong werkte in augustus naast zijn huis toen een meteoor viel op het dak van zijn huis in Kolang, op het eiland Sumatra. De steen, die 2,1 kilogram woog, liet een grote opening achter in het zinken dak. De jaren dertig zeiden dat de meteoriet nog steeds warm aanvoelde en gedeeltelijk brak bij aanraking.

Joshua deelde de foto’s van de meteoor op Facebook en verzamelaars reageerden. Een van hen was Jared Collins, een Amerikaan die in Indonesië woont. Hij bood aan om als tussenpersoon voor Joshua op te treden, om de steen tegen een goede prijs te verkopen.

Overdreven

Toen Joshua zijn verhaal aan verschillende media over de hele wereld vertelde, zei hij dat de waarde van de steen ongeveer 1,7 miljoen euro zou bedragen. Het blijkt nu dat dit bedrag sterk overdreven is.

Omdat de steen na een inslag in verschillende stukken was uiteengevallen, werden eerder kleinere stukken van de steen online te koop aangeboden. Ze werden verkocht voor respectievelijk 240 euro en 24.471 euro. Door hier grote brokken van te maken, kwam de verkoper al snel op een verwacht bedrag van rond de 1,7 miljoen euro.

Miljoenen

READ  Olah Raga Belanda Jauh Kurang Pasca Corona, Apalagi Anak Muda Duduk Diam: "Sangat Mengganggu"

“Toen ik dit nummer las, moest ik lachen”, zegt onderzoeker Lawrence Jarvey van de Arizona State University. BBC nieuws. Dit is vaak voorgekomen. Iemand vindt een meteoriet, kijkt op eBay en denkt dat die miljoenen waard is omdat de kleine stukjes voor een flink bedrag verdwijnen. “


citaat

Niemand betaalt miljoenen voor een groter stuk

Lawrence Garvey

Maar zo werkt het volgens de hoogleraar niet. Er kunnen mensen zijn die voor een klein stukje een paar honderd of een paar duizend euro willen betalen. Maar niemand betaalt miljoenen voor een groter stuk. “

Joshua verkocht de meteoriet met de hulp van Jared. Hij deelde niet precies hoeveel hij ervoor kreeg.

Bekijk populaire nieuwsvideo’s: