BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De regel van 27-jarigen breekt sportteams af: ‘Stel dan die limiet op 35’

De regel van 27-jarigen breekt sportteams af: ‘Stel dan die limiet op 35’

Voetballers uit Zyborgia tijdens avondtraining.ANP-foto

Toen hij vertrekkend premier Mark Rutte afgelopen dinsdag tijdens een persconferentie hoorde zeggen dat jongeren van 26 jaar of jonger weer in groepsverband buiten konden spelen, dacht Voiki Westerfield: wat moet ik ermee? Voor de voorzitter van Osdorper voetbalclub CVV Vlug en Vić maakt het niet zoveel uit.

“Jongeren mogen al spelen, maar in de selectie hebben we 27 arbeiders en meer en 27 arbeiders. Je kunt dus niet met de hele groep trainen. Bovendien weet ik niet hoe streng deze regel is, en ook deze avondklok. Jij moeten om acht uur stoppen als mensen dat willen. Ga om negen uur naar huis. ”

Paren

Mensen van 27 jaar en ouder kunnen straks buiten sporten, maar dan met z’n tweeën en op 1,5 meter afstand. Dit is het geval voor alle buitensporters sinds de lockdown vanaf december 2020 van kracht werd.

Clubmanager Leo Gooyers van AVV Swift heeft twee ideeën. Aan de andere kant overweegt hij alle teams met spelers ouder dan 27 te vertellen dat ze voorlopig in paren zullen blijven trainen. “We vinden het geweldig als club, want dan houd je het overzicht.” Aan de andere kant zullen teams ook vragen of ze mensen onder de 27 jaar willen trainen in een groep en “senioren” in paren.

oude krijger

Westerveld vindt ontspanning niet doordacht. “Als je iets wilt loslaten, moet je ervoor zorgen dat de voetbalteams volledig kunnen trainen.” Hij had eerder het maximum vastgesteld op 35. “Dan laat je de veteranen alleen in paren spelen, ze zijn in een andere waterweg dan de jongens naar keuze.” Gooyers deelde zijn mening. “De minimumleeftijd is jammer voor voetbalclubs. Hij blijft improviseren, dat is niet anders.”

Ook de Nationale Voetbalbond (KNVB) vindt dat amateurvoetbal op deze manier lastig te organiseren is: daarom heeft de bond woensdag besloten om dit seizoen amateurvoetbal voor senioren definitief te schrappen. Westerveld en de Gooyers hadden het al verwacht, en de laatste zegt: “Maar je moet de training toch verslaan.”

Verdeel in teams

Voetbalclubs zijn niet beperkt tot het naleven van de regels. De rugbyspelers van Ascrum Student Athletic Union laten ze graag weer iets doen – “de muren in onze kamertjes komen dicht bij ons” – maar ze staan ​​voor logistieke uitdagingen.

Voorzitter Sam Eren hield geen rekening met amateurs: senioratleten van de ereklasse mochten de sport blijven beoefenen. Zeker, Ascrum-liefhebbers zullen de sport in ieder geval tot 10 maart niet buiten kunnen beoefenen, en wat er daarna zal gebeuren, is ook onzeker. “Onze sport hangt erg af van je houding, die verschilt van voetbal of hockey waarin iedereen dezelfde structuur heeft. Iedereen laat elkaar weer trainen, maar we kunnen de teams echt niet verdelen.”

Dames 45+

Voorzitter Astrid Ventivogel, van veel van de Hockey League Pinnacle-teams, zegt dat de minimumleeftijd doorloopt. “Maar we hebben de luxe dat we zoveel teams hebben dat we zonder afstand vriendschappelijke wedstrijden kunnen houden met spelers onder de 27 van verschillende teams. Dit is een geweldig soort training.”

En haar eigen team, dames 45+? ‘We hebben de dames 27 hernoemd. Ik weet niet of iemand verliefd op haar zal worden, maar je kunt het nog steeds proberen.’

READ  Pusat Kebugaran Wase berpartisipasi dalam penelitian nasional: "Di sini Anda dapat menguji seberapa bugar Anda" (Temse)