BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Eindelijk na vijf maanden weer in de sportschool: ‘Het voelde als mijn verjaardag’ | Waalwijk, Heusden eo

DRUNEN – Opgeblazen gevoel, hijgen en zweten in de sportschool: na vijf maanden kan het weer. En niet alleen de eigenaar is er blij mee.
Dinsdagavond, laat. Alle apparaten zijn opnieuw gecontroleerd. De wegen – die elkaar niet mochten kruisen – liepen weer. Toen duidelijk was dat alles tot in de puntjes was geregeld van zijn fitheidsherstel, moest Gilles de Cort, mede-eigenaar van Medifit Healthclub in Drunen, slikken. “Ik was heel blij, en we hebben er lang naar uitgekeken.” Op woensdag staat ze heel vroeg op. “Ik had het gevoel dat het mijn verjaardag was.”

Zoals vroeger

Vanaf 15 december werd er bij Medifit Healthclub geen muziek meer gepompt, stopte het opgeblazen gevoel en hijgen en verdween de doordringende geur van zweet. Woensdagochtend, half zes, ging de deur op slot. Stelt personal trainer in staat om aan het werk te gaan; Na twee en een half uur waren bijna alle vliegtuigen bezet. Tillen, duwen, trekken, rennen, de sportschool bruiste weer van het leven.

Vijf maanden gesloten, het kan je veel leden kosten. “We schakelden snel: wat kunnen we er nog meer uithalen?” , zegt De Corte. “We moesten zichtbaar blijven en mensen mochten ons niet vergeten.” Dit werd bereikt door creativiteit. Expeditie Lockdown in de duinen, met wandeltochten waarbij we met online lessen het hart van de Drunense voedingsindustrie bepalen.


citaat

We moesten zichtbaar blijven en mensen mochten ons niet vergeten.

Gilles de Corte, Medivet Drunin

READ  'Melewatkan kesempatan Rijksmuseum untuk melarang 'Perciap' karena dianggap rasis' | komentar

Eindelijk ging de deur naar de halo open: sporten mocht weer buiten met wat mitsen en maren. “Rond het gebouw, op de parkeerplaatsen, hebben we groepslessen gegeven en spinwerk. Ook buitenoefeningen stonden op het programma. Daar gaan we natuurlijk mee door.” Nog steeds met een paar binnen werken is niet toegestaan.

nieuwe schema’s

Ook voor het personeel is het druk. De Corte: Ieder lid werkt volgens een schema. Ze moeten allemaal worden aangepast. Doe je dit niet, dan is de kans op infectie erg groot. De eerste weken zullen we ervoor zorgen dat de atleten zich niet te veel zorgen maken over de prestaties.”

Uitbreiden

Melvin Slaats biedt de afgelopen maanden niet alleen buitenlessen aan, maar bouwt ook zijn fitnesscentrum, beneden in Waalwijk, uit. Spinning room, yoga room en personal training room worden gerenoveerd. Nu kunnen er weer leden komen. Ik mis ze en omgekeerd.

De kracht van “beneden” ligt in het sociale karakter. Groepen die samen sporten, trekken zichzelf bij elkaar. De atleten hier maken deel uit van de familie hieronder. En dat wordt gewaardeerd, want er zijn maar heel weinig afmeldingen geweest. Misschien waren ze ook bang dat beneden zou sterven of anders: waar zullen we heen gaan? Dit doemscenario, faillissement, was nooit bij hem opgekomen.


citaat

De maatschappelijke schaal heeft immers een jaar lang niets opgeleverd.

Melvin Slats, Down and Wake

Natuurlijk is Slaats blij dat het weer goed gaat. Hoewel velen nog steeds verboden zijn: niet douchen, daarna een drankje oversteken. “De kroeg heeft immers al een jaar niets opgeleverd.” Overigens is hij nog steeds gefrustreerd door de manier waarop het managementteam van Outbreak de fitnessbranche heeft benaderd. “Ze kennen het woord personalisatie niet. Ik heb een lijstje gemaakt met de regels waar je aan moet voldoen om tegen Corona te kunnen werken. Vraag de veiligheidscoördinator om elke sportschool te controleren. Alles is gecontroleerd, dan kun je open. Nu fitness wordt als een bedreiging gezien. Dit is erg krom. Fitness houdt je gezond en heeft een beschermend effect. Maar preventie is duidelijk geen onderdeel van het systeem van de overheid. Die bestrijdt liever symptomen.”

READ  Collin Veijer mengambil posisi teratas podium di Grand Prix Thailand yang menarik

Weegbatterijen

Digitale weegschaal werkt op batterijen. Geen Heliwegspoor. Tenminste niet meer. “Ik hoef geen cijfers meer te zien. Ik voelde gewoon door mijn kleding heen dat ik veel bijkwam”, zegt de 53-jarige. De kans is groot dat het digitale display van zijn huis na een tijdje weer in gewicht flitst: hij is vastbesloten om die kilo’s corona kwijt te raken.

Bij Medifit Healthclub, in Drunen, begon dit eigenlijk op woensdag. Om 9 uur hing Spur aan de gewichten. Niet te fanatiek, langzaam opbouwen. “Het hoort ook bij het inhalen”, zegt hij. ‘Ik heb sinds half december niemand meer gezien.’

Hij is al drie jaar lid. Hij begon wat spieren op te bouwen en op gewicht te blijven. Na de eerste shutdown ging Spoor door, volgde online lessen en verpestte de run die hij naast hem doet. Maar bij de tweede shutdown werd het nog erger. “Ik wilde het, maar ik had niet echt de tijd. Ik heb mijn eigen bedrijf voor het maken van evenementen. Dat was helemaal plat. Je moet iets anders bedenken om de kost te verdienen. Het werkte, maar het duurde uren in een dag. En energie.’


citaat

In juli wil ik meedoen aan de Vestingloop in Den Bosch.

Heliwigspoor, in Medifit Drunen

Festivals zijn nog steeds verboden, maar ondernemers maken nu meer tijd vrij voor fitness. “Deze twee andere bedrijven zijn nu in volle gang. Ik heb dus meer tijd om aan mezelf te besteden.” Je hebt al een doel gesteld. “In juli wil ik meedoen aan de Vestingloop in Den Bosch.”

READ  Indonesia meraih 7 medali di Dubai Badminton Championship