BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

We kunnen weer sporten: met deze krachtige noedels kun je het houden | Bezoekt een kok een dokter?

koken en etenIn de rubriek Bezoekt chef-kok een dokter bezoekt chef-kok Ramon Buick huisarts Rutger Verhoeff. Hij vraagt ​​hem naar de beste ingrediënten om de verschillende momenten van de dag door te komen. Vandaag: pasta met rode biet en kabeljauw.
Nu we weer naar de sportschool kunnen, is het tijd om onze kennis over de impact van onze voeding op te frissen. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron voor een duursporter, zegt JB Roger Verhoff, die samenwerkt met chef Ramon Buick. beter heerlijk boeken. In hun boek combineren ze gezond eten met maximaal genieten, zoals ze het zelf omschrijven. “Vet en in mindere mate eiwitten leveren ook energie, maar minder effectief dan koolhydraten. Eiwitten worden meer als bouwstof gebruikt.”

Hoe werkt het in je lichaam? Naast koolhydraten en vetten gebruiken branders vooral zuurstof voor de energievoorziening, legt Verhoef uit. “Dit gebeurt alleen als je traint in een tempo waarbij je nog kunt ademen en normaal kunt bewegen. Op deze manier kun je lang blijven sporten. Als je krachtig traint, kunnen branders de verbranding van brandstof (koolhydraten) niet aan. en vetten).”

Ramon Beck en Rutger Verhoff © Leuk Live

Alleen als je lange tijd niet hebt gegeten of na een hele lange training, kunnen eiwitten worden afgebroken om het lichaam energie te geven, zegt Verhoef.

Bij het consumeren van bloedglucose
Wanneer u traint, kunnen de spieren van uw lichaam glucose (een soort koolhydraat) omzetten zonder zuurstof. Glucose is afkomstig van koolhydraten in uw dieet. Als je begint met sporten, haalt je lichaam glucose uit je bloed. Op een gegeven moment (en dat verschilt van persoon tot persoon) is de glucose in het bloed opgebruikt.”

READ  "Kenyataan bahwa Maluku dan Papua sekarang berada di bawah sejarah Indonesia adalah neo-kolonialisme"

Gelukkig heeft je lichaam een ​​reserve in de vorm van glycogeen. Dit zijn koolhydraten die je lichaam niet direct heeft gebruikt en worden opgeslagen in de spieren en lever. Na een uur tot anderhalf uur is deze aanbieding meestal op. Je lichaam gaat dan vet verbranden, maar daar is meer zuurstof voor nodig. Dit betekent meer energie, waardoor je sneller vermoeid raakt. Om goed en lang te kunnen sporten is het noodzakelijk om een ​​goede glycogeenvoorraad te hebben, die je kunt aanvullen met maaltijden die rijk zijn aan koolhydraten. ”

Chef Ramon Buick kent de dokter en gaat aan het werk. “Dit gerecht is meer dan saaie volkoren pasta. Mijn dokter vertelde me dat ik volkorenproducten moest gebruiken, omdat ze mijn lichaam en geest lange tijd een vol gevoel geven. Ik was niet meteen dolblij.”

Mooi en beter dan Ramon Beck en Rutger Verhof
Mooi en beter dan Ramon Beck en Rutger Verhof © Ramon Beck

Dit gaat vooral over smaak. Beuk: Volkoren biedt niet veel qua smaak. Dus ik stelde voor om een ​​mooie vis toe te voegen. Van alle magere producten werd ik ook niet blij, maar toen ik eindelijk de bieten en spinazie toevoegde, verbeterde de smaak en vond ik het ook lekker. De dokter was weer tevreden. Bovendien, want bieten zorgen ook voor de nodige koolhydraten.”

Pasta met rode biet en kabeljauw

ingrediënten
2 rauwe rode bieten
150 g hele pasta
sap van een halve citroen
150 ml kippenbouillon
100 ml magere yoghurt
100 gram spinazie
zout peper
2 eetlepels. Soja olie
2 stengels bleekselderij
150 gram kabeljauw

READ  Tokio 2020 | Waarom vrijdag een historische dag wordt voor Nederland

Pasta met rode biet en kabeljauw.
Pasta met rode biet en kabeljauw. © Ramon Beck

voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de hele biet 40-50 minuten in de oven en laat afkoelen. Schil of schil de bieten en snijd ze in plakjes.
Zet de oventemperatuur terug op 140 °C.
Breng een pan met ruim water aan de kook en laat de volkoren pasta 8 minuten koken, giet de pasta af en spoel hem af.
– Meng citroensap met kippenbouillon en melk. Giet het yoghurtmengsel over de spinazie en voeg de gesneden bieten en pasta toe. Kruid met peper en zout.
Doe de sojaolie en fijngehakte bleekselderij in de kom van een staafmixer en pureer deze met een staafmixer. Kruid de kabeljauw met peper en zout, leg in een ovenschaal en overgiet met de bleekselderijolie. Zet de kabeljauw 25 minuten in een warme oven.
Verdeel de pasta, spinazie en rode biet over de borden en leg de vis op de pasta.

Recept van: goede leven.

Voedingswaarde
Energie: 943 calorieën (R: 471,5 calorieën)
Koolhydraten: 113,9 gram
Eiwitten: 53,9 gram
Vet: 23,9 gram (vv: 3,7 gram)
Vezel: 24,3 g

Biefstuk kan niet fout gaan? Ramon Buick legt uit hoe dit wordt gedaan: