BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Gepensioneerd Verkerk verliest in strijd om brons van Steenhuis | andere sporten

Marhinde Verkerk (35) slaagde er in haar laatste judowedstrijd van haar carrière niet in om een ​​bronzen medaille te pakken op het WK in Boedapest. De wereldkampioen waza-ari 2009 verloor van landgenote Guusje Steenhuis, die Nederland mocht vertegenwoordigen in de categorie 78kg op de Olympische Spelen in Tokio.
Steenhuis scoorde na een halve minuut in waza-ari en verdedigde die voorsprong zonder grote problemen. Verkerk probeerde met agressief judo iets te forceren, maar Steenhuis maakte haar favoriete rol waar. Daarna omhelsden ze elkaar nog lang, waarna ze beiden emotioneel de judomat verlieten. Verkerk deed dat wetende dat haar carrière voorbij was, en Steinhuis wist dat ze haar tweede WK-medaille had gewonnen. Drie jaar geleden werd het tweede in Bakoe.


citaat

Ik wil alles weer bewust beleven met alle emoties die daarbij horen.

Marinda Verkerke

Eind mei maakte Verkerk bekend te stoppen na het WK. Nadat bekend werd dat ik niet geselecteerd was in Tokio, begon ik na te denken over het laatste deel van mijn carrière. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ben er uiteindelijk uitgekomen. Ik kijk uit naar het WK en het einde van mijn carrière. “Ik wil bewust alles opnieuw proberen met alle gevoelens die daarbij horen”, aldus Verkerk. Voor mij is het doel om het goed af te maken en ervan te genieten. Geen enkele WK-medaille kan de pijn van het verliezen van wedstrijden verzachten; Dat is niet wat ik nog vier jaar heb gedaan.”

READ  Augustin Roberto, Mbappe berikutnya, Bersinar di Indonesia

Half april verloor Verkerke ook van Stenhuis op de EK Judo in Lissabon, die toen de zilveren medaille won. Mede om deze reden kreeg Steenhuis de voorkeur boven Verkerk om aan de spelen deel te nemen. In de categorie tot 100 kilogram pakte Michael Correll een bronzen medaille. De 27-jarige Corel verloor in de troostfinale van de Georgische Varlam Lipartelliani op Ippon.

Met nog meer dan een minuut op de klok vuurde Corel een schouderworp. Maar Lipartelliani redde het goed en reageerde en gooide Corel op de rug. Corel, die twee jaar geleden brons pakte op het WK in Tokio, verloor eerder op de dag in Ippon van de Portugese titelverdediger Jorge Fonseca.

Steenhuis en Korrel bereiden zich nu voor op de Olympische Spelen.

© AFP

Guus Steenhuis.
Guus Steenhuis. © AFP

Persbureau Frankrijk
© AFP