BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Gornsheims bijdrage aan de opvolging van de opening van een sportkliniek in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam

gorinchem De afgelopen maanden is Esther Vergeer Sportpoli gestart in vijf kinderziekenhuizen in Nederland, waaronder het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een “gewone” sportschool. Een sportschool die past bij het kind en zijn handicap en het kind verwelkomt. Sportpoli is officieel geopend met Sleutelestafette die begon op 1 oktober vanaf Papendal en op 6 oktober arriveerde in het Sophia Kinderziekenhuis. Met etappes door Arnhem, Wageningen, Renen, Till, Geldermalsen, Gorenchem, Hardinksfeld, Gissendam, Dordrecht, Zwegendrecht, Ridderkerk en Rotterdam. Paralympisch handcyclingkampioen Getzy Platt bereikte de laatste etappe, met Pearson Hoggerforst, die was begonnen met tennissen over de hele instelling, en de sleutel tot de finish in Rotterdam legde.

Persoonlijke begeleiding is noodzakelijk Esther Vergeer, naamgenoot bedrijf: Met de start van Sportpoli is mijn persoonlijke droom uitgekomen. De stap naar sporten in een sportschool is een hele grote stap voor kinderen (en ouders). De Stichting heeft veel ervaring in het begeleiden van ouders en kinderen naar een passende sport. Wij voelen dat deze persoonlijke begeleiding precies is wat nodig is. Als het kind blij wordt van de sport, heeft dat ook een positief effect op het hele gezin. Door het realiseren van Sportpoli kunnen we veel kinderen richting sport sturen; Ik vind dit echt gaaf! “

Om Sportpoli te realiseren ontving de Stichting een donatie van 260.000 euro van de Nationale Post Loterij. De Stichting zoekt naar een sport die past bij het kind en zijn beperking en begeleidt het kind en de ouder naar de sportschool in hun leefomgeving.

READ  Empat kali Olympian Bas Veronen berhenti anggar: 'Selesai dengan daerah tropis' | olahraga lainnya

zeldzame stofwisselingsziekten Deze zomer is het Erasmus Kinderziekenhuis MC Sofia al gestart met Sportpoli. De polikliniek van het Sofia Kinderziekenhuis richt zich op kinderen met zeldzame stofwisselingsziekten die leiden tot spier- of gewrichtsbeperkingen. Denk aan de ziekte van Pompe en mucopolysachariden. Daarnaast worden poliklinische kinderen gezien die door een hersenbeschadiging moeilijk kunnen bewegen. Linda van den Berg, Sportarts Sophia Kinderziekenhuis: “Wij helpen deze kinderen hun weg in de sport te vinden. Op de lange termijn hopen we Sportpoli te kunnen bieden aan alle kinderen met een motorische beperking. De ambitie van Esther Vergeer past bij Sportpoli met mijn werk in het Sophia Kinderziekenhuis. Mijn ideale beeld is dat ieder kind in Nederland, gezond of ziek, met of zonder lichamelijke beperking, leuk en gezond kan sporten. Mede dankzij Sportpoli hopen we dit te bereiken!”

belangrijkste resultaat De officiële opening van de sportclinics begon op 1 oktober met een hoofdestafettekanon vanuit Pappendale. Als teams met topsporters, kinderen met een handicap, hun ouders, beroemdheden en stichtingspartners hielpen ze de sleutel tot public relations door te geven. Maxima Centrum, als symbolisch bewijs dat we alleen kunnen garanderen dat ieder kind samen kan sporten.

Van 1 t/m 6 oktober heeft de estafette plaatsgevonden in het Sophia Kinderziekenhuis. Deze ging via de gemeenten Arnhem, Wageningen, Rennen, Till, Geldermalsen, Gorenchem, Hardinksfeld Gissendam, Dordrecht, Zwendrecht, Ridderkerk en Rotterdam.

Op 3 oktober 2021 trotseerde oud-soldaat en voormalig Invictus Games-deelnemer Edwin de Wolfe met een team van vrienden de regen. Van Tot naar Gorinchem. Na zeker 50 kilometer kreeg HC Rapid de sleutel om deze de volgende dag door te geven aan het volgende team.

READ  Indonesia menjajaki peluang menjadi tuan rumah bersama Piala Dunia 2034

Edwin: …iedereen zou moeten kunnen sporten en dat begint al op jonge leeftijd. Dit is de basis waarop iedereen bouwt om gepassioneerd te zijn over sport en voor de lange termijn te blijven. Vooral kinderen met een handicap kunnen hierbij extra hulp krijgen. Het is niet alleen gezond en leuk, maar het vergroot ook hun zelfvertrouwen. Zij zijn onze toekomst.”

Op 4 oktober 2021 sportcoaches district Gorinchem beweegt! Tijdens het overstappen van Gorinchem naar Hardinxveld-Giessendam. “Alleen samen kunnen we iedereen laten sporten! We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen kan blijven sporten. Onze beweegcoaches helpen daar graag bij!”

Op 5 oktober 2021 heeft Ivar van Richt maar liefst 18 km afgelegd. In zijn rolstoel – met zijn vader – het podium Van Hardinxveld-Giessendam naar Zwijndrecht Volbrengen