BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Hermann den Bleeker en Anne Marie Van Gaal van SBS6’s “Crisis in the Tent” komen Miro redden | Hotin Nieuws

houten Hermann den Bleeker en Anemarie van Gaal waren vanochtend in Houten om Ron Grillet en Miriam de Jong te helpen het restaurant van Miró op het Hitplein nieuw leven in te blazen. Door de Corona-crisis is het jonge bedrijf feitelijk failliet. Hun hoop is gevestigd op SBS6 Crisis in de Tent.

Door Agnes Corbeij

Ron Grillet en Miriam de Jong openden op 7 januari 2020 de deuren van hun chique restaurant Miro. Ze hadden een hele goede maand en hoopten hun ambities waar te maken. Ron en Mary hebben veel jonge mensen aangenomen en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en wilden hen de kans geven om zich met hun restaurant te ontwikkelen. Ze hebben ook plannen om te werken met lokale en biologische producten.

De Indonesische keuken was een manier om te overleven voor mijn moeder. Nu is het ook van mij.Overleeft Al die geweldige plannen mislukten met de eerste sluiting. Ron Grillett: “Onze droom stortte in maart in. Wat we sindsdien allemaal hebben gedaan, is uit de buurt blijven.” Om zich te onderscheiden van andere restaurants op het plein hebben Ron en Miriam zich tot de Indonesische keuken gewend, waar Ron’s roots liggen. Toen mijn moeder, die in verwachting is van mij, in 1960 naar Nederland kwam, was de Indonesische keuken haar manier van leven. Nu is het ook van mij. “

Ze werden ook gedwongen om te transformeren tot een afhaalrestaurant. Miriam: Het is niet echt leuk. Mensen komen eten halen, maar we kunnen niet over tafel gaan om te voelen of het eten bevredigend of voldoende is. ”Ron: Wij krijgen ook geen waardering. Het mooie van koken is dat je klanten ervan genieten. We krijgen daar niet veel van. Op dit moment “.

READ  Duikers vinden de zwarte doos van een op zee neergestort Indonesisch vliegtuig | Buitenland

Geld lenen Financieel had Miro geen botvet toen de eerste shutdown begon, omdat ze nog maar net begonnen waren. Miriam: Al onze spaargeld zit erin. We wonen bovenop, in hetzelfde gebouw, dus als we failliet gaan, hebben we geen huis meer. ”Dat is precies wat het stel nu boven hun hoofd hangt. Ondanks verzoeken, extra leningen van familie en vrienden en crowdfunding, ze variëren van twee tot twaalf. Miriam: Ik denk dat dit het ergste is. We hebben geld geleend van onze dierbaren dat we misschien lange tijd niet zullen kunnen terugbetalen.

Ik heb zelfs een keer geld moeten lenen van mijn dochter om de leveranciers te betalen.Miriam werkt weer vier dagen in de week als mondhygiëniste, om het hoofd boven water te houden. Nu is de crisis zo erg dat er soms 2 euro op de rekening staat. Ron: Ik, ik heb zelfs een keer geld moeten lenen van mijn dochter om de leveranciers te betalen. Toen zonk ze diep. “Haar moeder, Miriam, sloot het restaurant af voor Herman den Bleeker en Anemari van Gaal. Ron: We zijn goede ondernemers en we hebben een goed plan, maar op dit moment weten we het niet meer. Als ze ernaar kijken een beetje anders zien ze misschien andere mogelijkheden. “.

Verbinden Zelfs Hermann den Bleeker vindt het lastig om direct met pasklare oplossingen te komen. “In de vorige aflevering waren er nog kansen om naar de toekomst te kijken. Dit is echt een ernstig financieel probleem. Het geld moet nu komen. Hopelijk kunnen we bijdragen aan de uitbreiding van het netwerk van Ron en Mary.” Bekijk Crisis in de Tent 9 februari.

READ  Rusia dan Ukraina mengakhiri perang selama Piala Dunia