BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Het perspectief is dat er met de aura geen perspectief is


Laatst bijgewerkt op 19 december 2021 om 11:03 uur


Onze samenleving is een reus met lemen voeten. Het kan erg storend zijn.

Kopie naar foto: Julio Romero

Nederland gaat weer dicht en het duurt ongeveer een maand voordat het begint. “We staan ​​hier vanavond met een somber hart”, zei de premier. Verantwoordelijke ministers proberen sympathie te tonen en spreken van wanhoop onder de bourgeoisie. Daarom moedigen ze ons aan. Samen gaan we ook deze uitdaging aan.
En als iemand dit ontwijkt, volgt handhaving. Hope Burles, hoofd van de hoofden van de veiligheidsdistricten, zei dat het tot maandag zou duren voordat er hard zou worden opgetreden in geval van insubordinatie.

Het hangt er allemaal van af hoe de overheid de angst er niet in houdt, maar Omicron. Deze nieuwe variant is in dit opzicht zeker vijf keer besmettelijker dan de toch al formidabele delta. Het doorbreekt ook de lus van bescherming die we met onze vaccins hebben opgebouwd. Nu helpt de booster vermoedelijk heel goed, al meldden zowel Hugo de Jonge als Mark Rutte op hun zaterdagavond persconferentie dat landen waar de booster vroeger en efficiënter begon dan bij ons stevige maatregelen moesten nemen.

De moedige vertalers van de NPO zeiden dat de regering nu snel haar punt moet maken. Dit heeft geen zin als het virus de mensheid blijft confronteren met onverwachte verrassingen die alle gebouwen van tafel vegen. Het verschijnen van Omicron bevestigde dit feit. We weten niet welke variabele deze nieuwe omwenteling in ons leven zal vervangen, aangezien we beginnen te hopen dat Corona eindelijk onder controle is. Perspectief is dat er geen perspectief is.

READ  Miljoenen Nederlanders sporten niet van bijna niet en dat heeft grote gevolgen

Tegelijkertijd is het onvermijdelijk dat grote delen van het sociale leven worden afgesloten omdat de zorg blijkbaar niet bestand is tegen een pandemie. We kunnen ons leven alleen redden door onszelf zoveel mogelijk te isoleren. Deze crisis is niet zomaar een virusaanval. Er zijn meer bedreigingen.

* Deze shutdown zal de overheid weer miljarden en miljarden kosten. Daardoor zal het financieringsgat zeker veel groter zijn dan de opstellers van het regeerakkoord hadden gehoopt.
* We worden geconfronteerd met een snel groeiende schuldenberg. Van burgers mag worden verwacht dat ze offers brengen bij een nationale ramp, maar faillissementen horen daar niet bij. Het is denkbaar dat ondernemers die failliet zijn gegaan door de overheid hun gehoorzaamheid aan wet, regels en gezag opgeven. Ze konden niets anders meer betalen.
* Grondstoffenprijzen, vooral energieprijzen, blijven stijgen. Grootschalige sluitingen zullen het goederenvervoer verstoren, net als in 2020. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de grondstofprijzen en beschikbaarheid. En voor de waarde van ons geld.
Rusland neemt een steeds hardere houding aan ten aanzien van Europa. En riep afgelopen zaterdag op tot de NAVO om zich terug te trekken uit Oost-Europa.
* Delta komt uit India, Omicron uit Zuid-Afrika. Ontwikkelingslanden zijn een vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe rassen. En dat zal zo blijven totdat ook daar grootschalige vaccinatiecampagnes worden gelanceerd. Vaccins blijven onnodig duur omdat fabrikanten hun patenten beschermen. De Nederlandse overheid is tegen het verlenen van patenten op coronavaccins.
* In eigen land is de promotiecampagne chaotisch
* Het lijkt erop dat de helden van de regerende partijen niet in staat zijn om grote problemen het hoofd te bieden. Dat bleek het afgelopen jaar vooral uit het mislukken van de Nederlandse staat om het uitkeringsschandaal op te lossen, de evacuatie van bondgenoten uit Afghanistan, het aanhoudende knoeien met het Groningse aardgas, de klimaatcrisis, woningtekorten en het feit dat het zorgstelsel in de afgelopen twee jaar niet is versterkt maar verzwakt. Een ander typisch voorbeeld is de aanschaf van militaire vrachtwagens die te hoog zijn om op het wegennet te mogen. Ze slaagden erin om de vlieg te elimineren die de zalf bederft als sterktemiddel: Peter Umtzigt.
* Dezelfde persoonlijkheden wijdden veel van hun aandacht en creativiteit aan een eigenaardige politieke dans die leidde tot de vorming van de langstlopende regering in de Nederlandse geschiedenis. Ze creëerden uiteindelijk een armzalig regeringsprogramma waarin veel geld wordt gestemd voor een aantal urgente onderwerpen, maar het is nog steeds niet duidelijk wat er zal worden uitgegeven en hoe het zal worden besteed. Er staat nauwelijks iets in over Corona en de impact van de epidemie op de samenleving.

READ  Tokio 2020 | De Syrische badmintonner doet met plezier mee aan de Olympische Spelen na de Nederlandse trap in de rug

Dit is zeer gevaarlijk voor de toekomst. Het is op zich een verbijsterend toeval dat de vooruitgang van Omikron gepaard ging met de conclusie dat een klein stukje software – vaak diep verborgen – ervoor zorgt dat al onze elektronische systemen worden geïnfecteerd met ransomware en andere cybervirussen.
Onze samenleving is een reus met lemen voeten. Het kan erg storend zijn.

Voor het overige vind ik dat de problematiek van de toeslagen niet uit de publieke belangstelling mag verdwijnen, evenmin als de aardgasproblematiek in Groningen.

Hij luistert geheugen paleisPodcast door Han van der Horst en John Knirim over politiek en geschiedenis