BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Louis van Gaal laat veteraan Jasper Cillessen vallen tegen Noorwegen | Nederlands voetbal

In de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen keert bondscoach Louis van Gaal vanavond terug bij Jasper Cillessen (32). De doelman van Valencia krijgt daarna de voorkeur boven Mark Flick (Freiburg) Justin Bello ging gisteravond uit. Deze keuze is niet erg verrassend. Niemand is onder Van Gaal langer bij Oranje gebleven dan de 60-voudig international.
In 15 van de 49 interlands die Van Gaal leidde, was Cillessen de keeper van het Nederlands Elftal. De eerste keer was op 7 mei 2013 toen de toenmalige Ajax-doelman debuteerde in een 0-3 vriendschappelijke wedstrijd tegen Indonesië (0-3). De laatste keer was op 12 juli 2014 in het WK tegen Brazilië in de wedstrijd om het brons, die Oranje met 0-3 won. Sindsdien heeft Cillessen 45 interlands gehouden, maar nooit meer onder Van Gaal.

Lees ook:
Waarom koos Van Gaal Cillessen vanavond tegen Noorwegen

In zijn drie periodes als bondscoach (2000-2002, 2012-2014, 2021 tot nu toe) heeft Van Gaal maar liefst tien verschillende keepers in dienst gehad. Acht van hen stonden in de basis en Sander Westerfield en Ronald Atreus kwamen alleen onder hem als invaller voor Oranje.


Edwin van der Sar was onbetwist als eerste keus in Van Gaals eerste termijn. Hij zat dertien keer achter elkaar onder de kroeg voordat Oscar Moines het mocht proberen. De tweede periode was Cillessen dus de man voor Van Gaal. Ook in zijn derde termijn lijkt de bondscoach een vaste doelman te hebben gekozen. Hij liet Bigelow zijn eerste cap maken bij zijn interlanddebuut na zijn comeback (op 1 september dit jaar, tegen Noorwegen) en behield daarna de doelman van Feyenoord.

READ  Bertahan selama berjam-jam di laut: 'Mentalitas Anda adalah segalanya'