BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

BSO Buiten en SV Baarn: Samen [spelen en sporten]

BAARN Onder andere door de inrichting van de kantine en de veldinrichting. Per 1 september kunnen er op maandag, dinsdag en donderdag maximaal 30 kinderen buitenschools sporten.

Evertjan Stagge, voorzitter van SV Baarn, is blij met deze nieuwe activiteit, die de vereniging ten goede komt: en het past perfect bij onze doelstelling om in Baarn een relevante rol te spelen op het gebied van sport en bewegen voor alle leeftijden. Met de introductie van de buitenschoolse sportopvang kunnen we leden nu ook buiten de voetbalcompetities een breed aanbod aan oefeningen aanbieden voor alle leeftijden.”

Jan-Willem Lansaat, directeur BSO Buiten: Wat we met de kinderen hier in Barn willen bereiken, is dat ze eigenlijk buiten sporten. En dat is waar SV Baarn ook naar streeft, dus daarin hebben we elkaar gevonden. “

lekker bewegen Kinderen komen van school naar het sportpark, halen wat fruit en gaan dan naar buiten en sporten in de velden. LANSAT: Het is niet gemakkelijk om de bal te passen, maar we zullen de kinderen echt aanmoedigen om ook te leren sporten. Echte sport, dat gaan we doen.”

Volgens Lancet worden sportactiviteiten in de stadions niet geleid door vrijwilligers en coaches van SV Barn. “We huren eigen docenten in met sporttrainingen. Natuurlijk gaan we met SV Baarn ook voetbalgerelateerde activiteiten organiseren.” Stagge: Het is dus geen vervanging of aanvulling op de cursussen van SV Baarn. De naschoolse sportsponsoring is dus breder dan dat.”

BSO Buiten Sport SV Baarn richt zich op basisschoolleerlingen in Baarn van 4 tot ongeveer 12 jaar. Lancet ziet in de praktijk dat kinderen die kiezen voor actief sporten gemiddeld 6 tot 8 jaar oud zijn. ,,maar het kan natuurlijk wel 12 jaar worden. Het hangt ook van de ziel af. Als de kinderen met vriendjes van 10 komen, passen we ons activiteitenaanbod natuurlijk aan”, zegt Lansat.

READ  'Het is van ons in een schemerzone zitten tussen de zorgverzekeraars en de praktijk'

Wat we met de kinderen hier in Barn willen bereiken, is dat ze vooral buitensporten.

Deksel Stagge: We hebben afgesproken dat kinderen die lid worden van onze buitenschoolse sportopvang ook lid worden van SV Baarn. Hiermee hebben zij ook toegang tot de kantine en kunnen we samen onder de vlag van SV Baarn sportactiviteiten organiseren in de velden onder de vlag van SV Baarn.

Jan-Willem Lansaat biedt twee smaken voor ouders en kinderen om uit te kiezen. Er is een groep van 9+ kids die altijd buiten in de natuur te vinden zijn en er is BSO Buitensport SV Baarn, het samenwerkingsverband met SV Baarn.

Naschoolse sportactiviteiten zijn altijd buiten, ook bij slecht weer, legt Lancet uit: “Alleen als het echt slecht weer is met hagel of onweer, is de kantine van SV Barn gewoon een leuke plek om te eten. Wees. Dan hebben we een plan Een alternatief binnen. Dat geldt ook voor de kinderen van de andere groep van BSO Buiten. Ook voor hen is bij slecht weer de kantine de basis waarop we kunnen terugvallen.”

Lansaat en Stagge zijn al geïnteresseerd in het sponsoren van sport na school in Barn. De vraag is waarom er niet meer dan 30 kinderen max. Haast je even: we kunnen simpelweg geen 200 kinderen in de buitenschoolse opvang opvangen. We hebben al veel inschrijvingen, dat is mooi, maar er zijn nog plekken om te starten met een basisgroep van maximaal 30 kinderen.” LANSAT: Daarnaast moet het concept van buitenschoolse opvang ook bij het kind passen, het moet is niet voor ieder kind geschikt. We praten met ouders over wat we gaan doen en wat ze hier bij SV Barn kunnen verwachten.”

READ  Coleman mendapat tempat setelah diskors karena doping dan diskualifikasi dari tembakan bat cruiser rekor dunia | olahraga lainnya

bredere relatie Het is mogelijk dat voetballeden van SV Barn een paar dingen opmerken binnen de aanwezigheid van de Barnes After School Athletic Association. ,,maar we willen graag meer zijn dan alleen een vereniging die voetbalcompetities organiseert in het kader van de KNVB. We kijken naar een bredere context van bewegen en sporten voor alle leeftijden, maar ook buiten verenigingen. Wij faciliteren dit graag met andere partijen. Vandaar ons andere initiatief dat in september van start gaat, de Walking Football voor volwassenen. Dit is de andere kant van het spectrum. Zo zijn we begonnen met het succes van Baarn Sevens, waar vrijdagavondenthousiastelingen spelen in cross-legale wedstrijden op een semi-court. Ondertussen zijn – buiten Coronatijd – meer dan 100 35-jarigen vrijdagavond actief in teams van vrienden en bedrijfsteams. Deze activiteiten hebben niets met de KNVB te maken, maar zijn onderdeel van de manier waarop wij SV Baarn onze rol zien als maatschappelijk relevante vereniging binnen de gemeente Baarn. Waar voetbal, sport, bewegen en plezier in de breedste zin essentieel zijn.

In het verlengde hiervan zien we ook onze samenwerking met BSO Buiten, waar we kinderen al op jonge leeftijd kennis laten maken met sporten, buitensporten en hopelijk een liefde voor voetbal ontwikkelen. Dan zijn ze hier bij SV Baarn natuurlijk dicht bij het vuur.” Daarom ziet Stagge geen gevaar voor het clubleven als BSO Buiten Sport SV Baarn in de club integreert. “Nee, het is meer dan een toevoeging. We hebben een hele groep jongeren in onze club. Daarnaast zullen de activiteiten natuurlijk veel meisjes in aanraking brengen met voetbal. Ik kijk er dan ook naar uit dat ook meisjes het voetbal een nieuwe impuls kunnen geven met groei vanuit de buitenschoolse opvang.

READ  Indonesia meraih medali perak pada cabang panjat cepat Asian Games ke-19

En dat niet alleen, we kregen bij SV Baarn ook veel aanvragen van ouders van wie het kind zo graag traint dat hij het liefst langer en vaker op het sportpark blijft. SV Barn is geen oppascentrum, maar we kunnen ze nu heel goed doorverwijzen naar de buitenschoolse sportzorg”, aldus de ambitieuze voorzitter van de Groen-Blanken. Lancet vindt dit soort samenwerking uniek, zeker in Barn. En ik denk we hebben nagedacht over de vorm en hoe we elkaar versterken. Dat kinderen op de eerste plaats komen. Wat is het belang van zonen en vaders? Wat krijgen ze? Dus hebben we hier een unieke vorm van gevonden.”

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van BSO Buiten, www.bso-buiten.nl of www.svbaarn Voetbal.nl.

BSO Buiten – Buitenschoolse opvang die altijd in de natuur te vinden is bij kinderen – en SV Baarn starten samen een activiteit gericht op buitenschoolse sport: Buitenschoolse sportopvang. Naast de bestaande BSO-groep komt er nu een aparte sportgroep, BSO Buiten Sport SV Baarn. SV Baarn gaat de sport van BSO faciliteren.

door Paul Korbelchuk