BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Jaren 80 kunnen trainen met 3 klikken | Eindhoven

Drie Eindhovense coaches en Johan Miedema, voorzitter van Wijkbelang Jagershoef, verenigen zich en starten een digitaal trainingsprogramma voor de jaren 80 en 90 op tv.
Speel sport Youtube op tv met 3 klikken op de afstandsbediening. Spierversterkende en evenwichtsoefeningen, vooral voor degenen ouder dan 80 en 90 van de vorige eeuw, met behulp van thuis gevonden materialen, zoals een fles. Peter de Zeeuw, bewegingsspecialist voor senioren, en Johan Miedema, voorzitter van Wijkbelang Jagershoef, sloegen de handen in elkaar om hun gemeenschappelijke doel te bereiken: senioren aan het bewegen krijgen door middel van bewegingslessen op tv.


citaat

Het is goed om sport op tv te laten zien

Christian Van De Vin (80)

Tijdens de eerste lockdown gaf De Zeeuw de “oude mensen” oefeningen op papier om in beweging te blijven. Nu gaat hij een stap verder en wil hij samen met collega’s Marek Visser en Ellen Rijmakers bewegingslessen digitaal presenteren via tv.

Bang om uit te gaan

Miedema had ook te maken met de vraag hoe de bevolking zich op dat moment bewoog. “Ik heb veel huisbezoeken afgelegd. Velen zijn bang om de deur uit te gaan of met anderen te communiceren. Mensen bewegen veel minder”, zegt Miedema.

Miedema geeft via www.samenburen.nl digitale informatie over het gebied. Hij richtte de Vitality Club van SamenBuren op. Sport- en bewegingslessen die nu online worden aangeboden. “Maar over de jaren tachtig en negentig kom je hier niet veel te ver. Vaak is deze doelgroep niet vaardig genoeg om les te nemen op een laptop of computer”, vervolgt hij.

READ  Ini akan menjadi ibu kota baru Indonesia di Kalimantan Timur

Christian van de Vin (80) stelt dat ze niet bij de hand is met een computer. Ze mist de sport in Jaggerhof. “Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven. Nu ren ik drie keer per dag en doe oefeningen voor mijn rug. Het is een goed idee om sport op tv te laten zien”, zegt Van de Ven.


citaat

Mbo-studenten kunnen bewoners hierbij ondersteunen, zij komen voor korte instructies

Om ouderen in het Jagershoefgebied te introduceren op hun YouTube-kanaal “Verplaats 80- & 90-plus Jagershoef” heeft Miedema een instructiekaart opgesteld. “Mbo-studenten kunnen hierdoor de bevolking ondersteunen, ze komen voor korte instructies en dan krijgen bewoners een speciaal ontworpen kaart voor hun tv”, zegt Miedema.

Om dit in Eindhoven te verspreiden en lessen te kunnen blijven geven is De Zeeuw in gesprek met de gemeente en andere organisaties om het project financieel te ondersteunen.

Bewegingslessen zijn te vinden op www.samenburen.nl. Op de site staan ​​instructies om het programma via YouTube te volgen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Miedema.