BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Langharige badmintonspelers naar Tokyo vanwege hun protocol | sport-

“Twee weken voordat we naar Tokio vertrokken volgden we ons eigen protocol. In de weken voorafgaand aan de spelen gingen we bijvoorbeeld niet naar de kapper, kregen we geen balkon en vermeden we veel vrienden”, zegt Mark Kalgo. , 26, die meededen aan het herenenkelspel We kunnen elkaar recht in de ogen kijken en elkaar niet de schuld geven.

Kort voor aanvang van de wedstrijden werd de Nederlandse delegatie verbijsterd door drie gevallen van coronavirus. Voor de atleten, kunstschaatsster Candy Jacobs en taekwondoka Reshmi Ujgink, zit het evenement er al op.

De Nederlandse badmintonspelers kwamen later dan gepland in Japan aan omdat “nadere analyse van de testresultaten van een lid van de badmintondelegatie” nodig was. Als gevolg hiervan ging een trainingskamp in de Japanse stad Chiba niet door.

“Mijn koffers waren al ingepakt en toen werd ik op het laatste moment gebeld”, zei Kalju. “We wachtten in spanning af en het was verre van ideaal. Het was een turbulente rit.”

Daarnaast verloor bondscoach Rod Bush (36) kort voor de Spelen zijn vader. Kalju: “Ik kan heel goed met hem opschieten en in een kleine groep als de onze is het nog belangrijker als zoiets gebeurt. Rudd is een jonge coach en hij zal de wedstrijden waarschijnlijk op een gegeven moment testen.”

Bekijk hier het volledige Olympisch programma.

Evaluatie

Kalju voelt respect voor zijn sport in Tokio. “Hier krijgen wij badmintonspelers het respect dat voetballers in Europa hebben”, zegt de 26-jarige Kalju. “Als we naar Azië reizen, verschijnt er een glimlach op ons gezicht. We zeggen dat dit onze kant van de wereld is. Indonesië, China en Japan, dit zijn echte badmintonlanden.”

“Als we naar Azië reizen, hebben we een glimlach op ons gezicht”

Volgens Kalgo worden badmintonspelers in Azië ‘als sterren behandeld’. “Als we ergens naar beneden gaan is het te vol en moeten we soms onder politiebegeleiding naar het terrein. Ja, je proeft hier echt waardering. Daarom is het zo jammer dat er geen publiek kan zijn. Nummer 1 van de wereld, Kento Momota, Japanner, anders zou het stadion vol zijn.”

READ  Pelari Ethiopia Yalmzarf Yehualu memecahkan rekor dunia untuk 10 km | olahraga lainnya

Kalju is de eerste Nederlander die in 25 jaar in het enkelspel verschijnt. Ron Michaels, Jeroen Van Dyck en Joris van Surland namen een kwart eeuw geleden deel aan de Atlanta Games. Nog voordat de eerste shuttle door de lucht gaat, tempert Calgo de verwachtingen. “Niemand in de badmintonwereld verwacht dat ik hier een medaille haal”, zei de wereldnummer 29 uit Rijswijk.

“Daar ben ik realistisch genoeg voor. Het feit dat ik geaccepteerd ben als nr. 17 zegt iets. Dit is de koning van badminton. Al mag ik niet klagen over mijn kracht. Het klinkt misschien makkelijk, maar ik wil gewoon de beste versie van mezelf laten zien en dan kan het gebeuren.” Mooie dingen. Wie weet strijd ik over drie jaar in Parijs om medailles.”

Kalju speelt in de groepsfase tegen Sai Pranith uit India en Misha Zilberman uit Israël. Maandag zal hij aan het werk zijn.

Klik hier voor Het laatste Olympische nieuws en verhalen uit Tokyo.