BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

“Misschien had Wopke eerder moeten nadenken over hoe belangrijk sport is”

Minister van Financiën Wopke Hoekstra reed gisteren met Sven Kramer een paar ronden op het ijs in Thialf, terwijl de baan sinds 14 december gesloten is voor entertainment. “Ik ben erg blij dat we Wobbi Hoekstra in ons kamp hebben als ambassadeur van de sport, maar ik zou het eerder hebben gedaan”, zegt Barbara Barend over Spraakmakers.

Barend is de oprichter van het sportblad Helden Magazine en hij vindt het jammer dat zoveel mensen momenteel niet kunnen sporten vanwege de Corona-weegschaal en dat de leider van de lijst op het ijs verschijnt. “Wopke heeft laten zien dat je prima kunt skiën met zijn twee bochten door Thialf. Gooi dan alles open”, reageert ze geërgerd op Mediforum.

Beginnersfout

Journalist Mark Chavannes van De Correspondent noemt het een rookie bug uit Hoekstra. “Op het moment van de campagne moet je niet specifiek laten zien dat er andere elites en mensen zijn.”

Heel nederlands

Hij omschrijft de collectieve onvrede ook als “te Nederlands”. Volgens de journalist mag je ook blij zijn dat Hoekstra – tijdens zijn zware baan als minister van Financiën – tijd vindt om een ​​paar rondjes te skiën. “Het is heel Nederlands om te zeggen: het is niet eerlijk. De meeste mensen kunnen niet schaatsen en hij is een autoriteit en heeft ervoor gezorgd dat hij kan schaatsen.”

Sven Kramer

Chavannes gelooft dat hij solidair is met Sven Kramer. Kramer is de laatste tijd niet in topvorm geweest en de vraag is of deze skikampioen ooit terug zal keren naar zijn oude vorm. “Het is mij een genoegen dat Hoekstra hem wilde steunen. Maar hij had op tournee moeten gaan.”

READ  “Peserta kontes Miss Universe Indonesia harus berdiri topless dengan kaki terbuka untuk scan tubuh” | Menampilkan

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je nooit meer. Of het nu gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, techniek of cultuur; Met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download het Hier voor iOS Aan Hier voor Android.

Correctierapport