BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Na de avondklok: langer sporten en mag je op de camping naar het toilet?

Burgemeesters van de Veiligheidsraad hebben later al aangedrongen op het instellen van een avondklok. Zomertijd begint aanstaande zondag 28 maart; Dan blijft het ‘s avonds langer licht.

Supermarkten langer dan een uur open

Supermarkten zijn blij dat de avondklok over een uur begint. “We sluiten de winkel om 21.45 uur”, zegt de assistent-manager van Albert Heijn bij Winkelcentrum De Triade in Assen. “We willen graag voor een langere tijd open.”

Hij is blij met het extra uurtje, vooral met Pasen in aantocht. Daarna is het meestal drukker in de supermarkt. “Het is leuk om klanten te spreiden.”

De assistent-supermarktmanager verwacht echter geen grote veranderingen in de winkel. “Klanten weten ook dat het eerste en laatste uur het stilst is. Vaak wachten mensen ook op het laatste moment. Dus de klanten die nu komen, komen om 20.30 uur, later om 21.30 uur.”

En de avondklok had geen gevolgen voor de supermarktbevoorrading en het vullen van de schappen. De vrachtwagens bleven rijden en zij bleven rijden. Het maakt het ook mogelijk om de ploegen te vullen om te werken na de avondklok. Ze hebben een werkgeversverklaring, waarin ze ook na 22.00 uur naar buiten mogen.

Ook voor alcoholmaatregelen heeft de laatste avondklok geen gevolgen. Zolang de alcoholmeter loopt, verkoopt het bedrijf na 20.00 uur geen alcohol meer.

voetbal

De voetbalclub VAKO uit Friese haalt haar schouders op over de verlenging van de avondklok. “Ik denk niet dat dat veel voor ons betekent”, zegt Edmund Varvik. “Een uur extra zal niet veel uitmaken. Ik verwacht niet dat veel teams later zullen trainen.” Overigens kunnen teams en coaches zelf trainingstijden bepalen. Volgens Varwijk wordt dankbaar gebruik gemaakt van de coachingsmogelijkheid.

READ  Rota spreekt op een historisch monument over de koude ontvangst van Molokan: hoop op excuses van het ministerie van Binnenlandse Zaken

De VAKO-woordvoerder is zich ervan bewust dat er een avondklok geldt en is zich er ook van bewust dat mensen tot 27 jaar met hun team mogen meetrainen. Hij had graag gezien dat de jonge kinderen weer wedstrijden mochten spelen tegen de clubs in de buurt. “Je mag wedstrijden spelen binnen je bond, maar we hebben vaak maar één team in een leeftijdsgroep. We hadden bijvoorbeeld goed kunnen spelen tegen het voetbalelftal uit Zuidlaren, dat had ik waardevoller gevonden. Natuurlijk zou niet moeten zijn. Deze ouders staan ​​allemaal zij aan zij.”

Houd je je plas een uurtje minder op?

Wat dacht je van een avondklok in het kamp? Mag je na 21.00 uur – en na 22.00 uur nog naar het toilet? Of moet je gewoon stoppen met nodig te hebben? “Dat is een goede vraag, daar worstelen wij zelf ook mee”, antwoordt Sunny Finstra van camping De Berenkuil in Grolloo. “Deze vragen krijgen we ook van onze gasten.”

Veenstra vindt dat een toiletbezoek mogelijk moet zijn nadat de avondklok ingaat, maar zegt “buiten de barrière geen vrij land”. “We gaan zelf geen ophef maken over naar het toilet gaan”, legt hij uit. “Bij kamperen hoort ook een toilet. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat mensen ‘s avonds laat bij elkaar zitten, we communiceren er ook over. Maar een toiletbezoek is gewoon nodig.”

Berenkuil gaat op 2 april open in Grolloo, kort na enkele van de andere kampen, zegt Veenstra. “Daar zijn we blij mee, want dan kunnen we zien hoe ze het doen.”

READ  Gunung berapi aktif mengintai • Golf.nl

Petra Ellens, regiodirecteur Drenthe en Overijssel bij HISWA-RECRON brancheorganisatie, is zich bewust van dit “conflict”. “We krijgen er regelmatig vragen over”, legt ze uit. Volgens Ellens moet je naar het toilet gaan vergelijken met het uitlaten van de hond, wat ook mag na een avondklok. “Je moet er alleen voor zorgen dat mensen niet aan elkaar vast komen te zitten in het toiletgebouw. ​​Naar het toilet gaan is natuurlijk ook een solo-aangelegenheid en dat doe je niet met tien vrienden tegelijk. Je moet het houdt zich binnen het gebouw aan de coronaregels, zoals afstand houden en een mondkapje dragen.”