BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Noord- en Zuid-Korea willen samen de Olympische Spelen van 2032 organiseren

Noord- en Zuid-Korea willen samen de Olympische Spelen van 2032 organiseren

Ondanks het verschijnen van de Olympische Spelen van 2032 in Brisbane, Australië, heeft Zuid-Korea het Internationale Comité laten weten dat het nog steeds een kandidaat is om de Spelen samen met Noord-Korea te organiseren. Seoul bevestigde donderdag dat de nominatie van Pyongyang was ingediend bij het toewijzingscomité van het Internationaal Olympisch Comité.

IOC-voorzitter Thomas Bach sprak in september 2010 met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in over de kandidatuur van Korea, maar nadat de inter-Koreaanse betrekkingen opnieuw vertroebeld waren, leek het project dood en begraven. Eind februari werd Brisbane uitgeroepen tot stad bij uitstek. Alleen die stad staat nog ter discussie.

“We zijn verrast door de beslissing om exclusief met Brisbane te spreken en vragen het IOC om andere verzoeken in overweging te nemen”, zei de gemeenteraad van Seoul. “De Zuid-Koreaanse regering en de stadsautoriteiten hebben het IOC onmiddellijk laten weten dat we hun beslissing betreuren en na overleg met het IOC hebben we ons gezamenlijk aanbod ingediend.”

De gaststad voor de Spelen van 2032 wordt de eerste stad die volgens een nieuwe selectieprocedure wordt geselecteerd. Het IOC wilde een einde maken aan de ratrace tussen de verschillende gaststeden en voerde in juni 2019 het Preferred Candidate-systeem in. Dit voorkomt dat steden grote bedragen uitgeven om zich te identificeren. Dit heeft in het verleden ook geleid tot omkoping van IOC-leden. Volgens Bach waren er in het oude systeem “veel verliezers, die zich later geen nieuwe kandidaten meer voelen”. Ook het nieuwe systeem is bekritiseerd. Andere kandidaten – vóór 2032, waaronder Qatar, Indonesië, India en het Duitse Noordrijn-Westfalen – zijn teleurgesteld dat ze hun project niet konden verdedigen en geven het IOC de schuld van het gebrek aan transparantie. Begin maart maakte Qatar ook bekend dat het ondanks een voorkeur voor Brisbane toch naar de organisatie zou gaan.

READ  Nasihat Kabinet: Wajibkan Pendidikan Sejarah Indonesia | intern

De Spelen worden deze zomer gehouden in Tokio. In 2024 is Parijs gastheer, in 2028 Los Angeles.

IOC-voorzitter Thomas Bach sprak in september 2010 met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in over de kandidatuur van Korea, maar nadat de inter-Koreaanse betrekkingen opnieuw vertroebeld waren, leek het project dood en begraven. Eind februari werd Brisbane uitgeroepen tot stad bij uitstek. Alleen die stad staat nog ter discussie. “We zijn verrast door de beslissing om exclusief met Brisbane te spreken en vragen het IOC om andere verzoeken in overweging te nemen”, zei de gemeenteraad van Seoul. “De Zuid-Koreaanse regering en de stadsautoriteiten hebben het IOC onmiddellijk laten weten dat we hun beslissing betreuren en na overleg met het IOC hebben we ons gezamenlijk aanbod ingediend.” De gaststad voor de Spelen van 2032 wordt de eerste stad die volgens een nieuwe selectieprocedure wordt geselecteerd. Het IOC wilde een einde maken aan de ratrace tussen de verschillende gaststeden en voerde in juni 2019 het Preferred Candidate-systeem in. Dit voorkomt dat steden grote bedragen uitgeven om zich te identificeren. Dit heeft in het verleden ook geleid tot omkoping van IOC-leden. Volgens Bach waren er in het oude systeem “veel verliezers, die zich later geen nieuwe kandidaten meer voelen”. Ook het nieuwe systeem is bekritiseerd. Andere kandidaten – vóór 2032, waaronder Qatar, Indonesië, India en het Duitse Noordrijn-Westfalen – zijn teleurgesteld dat ze hun project niet konden verdedigen en geven het IOC de schuld van het gebrek aan transparantie. Begin maart maakte Qatar ook bekend dat het ondanks een voorkeur voor Brisbane toch naar de organisatie zou gaan. De Spelen worden deze zomer gehouden in Tokio. In 2024 is Parijs gastheer, in 2028 Los Angeles.

READ  "Waktunya untuk mengingat bersama"