BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Olympische Spelen in Tokio 2020 |  Hoe worden medailles uitgereikt en feesten gevierd?

Olympische Spelen in Tokio 2020 | Hoe worden medailles uitgereikt en feesten gevierd?

Wellicht maakt het Nederlands elftal zich op voor de meest succesvolle Olympische Spelen aller tijden, want volgens databureau Gracenote is er gerekend op bijna 48 medailles. Het huidige record staat op 25 en gaat terug tot Sydney 2000 toen er nog veel werd gefeest.

Het vieren van de successen tijdens Tokyo 2020 valt een beetje tegen, dat merken we nu al. Dit heeft natuurlijk te maken met de Corona pandemie, waardoor de Spelen zijn uitgesteld naar de zomer van 2021. Er gaat veel gebeuren, en ook veel anders.

Zo wordt de medaille-uitreiking gehouden op een manier die we in eerdere wedstrijden niet hebben gezien. Er zijn verschillende steigers geplaatst om een ​​afstand van 1,5 meter tussen hen en de atleten te garanderen en ze zijn verplicht om constant gebitsbeschermers te dragen op lege velden.

Tokio 2020

Tokio 2020 | Olympische medaillewinnaars weer gehuldigd in Den Haag

10/08/2021 OM 14:39

Vrijwilligers en medaillewinnaars dienen altijd een mondkapje te dragen. Exporteurs moeten minimaal één keer zijn ingeënt. Bij elk evenement zijn slechts één IOC-lid en één afgevaardigde van de relevante internationale sportfederatie welkom. Geen van de sportieve officials vergezelde de korte wandeling naar het podium.

aangepaste partij

Dat is niet alles. Atleten krijgen hun gouden, zilveren of bronzen medailles niet om hun nek hangen, maar ze moeten hun plaquette meenemen. De medaille wordt letterlijk op een presenteerblaadje uitgedeeld, waarna de winnaar zelf zijn prijs in ontvangst mag nemen. De medaille en het cadeaublad (een boeket bloemen en een geliefd amulet) staan ​​al klaar op een tafel of bord, waarna de ambtenaren het overhandigen.

READ  Prancis sudah bisa menempatkan Oranye dengan sembilan poin, dan Lionel Messi bersama Argentina melawan Australia dan Indonesia olahraga

Medaillewinnaars blijven tijdens de ceremonie op hun gouden, zilveren of bronzen kwaliteiten van het podium. Ten slotte maakte het Internationaal Olympisch Comité ook een einde aan de traditionele groepsfoto, omdat de vereiste afstand tussen hen moet worden ingekort. Dat de atleten tijdens sommige wedstrijden dichter bij elkaar staan, verandert daar niets aan.

Het eren van het bekende Nederlandse huis is ook geen optie voor Nederlandse medaillewinnaars. Chef-kok Peter van den Hoogenband heeft daar iets voor bedacht: een uitzicht vanaf het balkon. Nederlandse sporters kunnen hun in het Olympisch Dorp zelf gewonnen medailles op het doek hangen dat aan een van de balkons van TeamNL-appartementen hangt. Het totale resultaat hiervan wordt dagelijks vermeld.

een programma

De Olympische openingsceremonie begint op vrijdag 23 juli om 12:50 uur. Het concert is live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot al het entertainment) kost € 5,99 per maand en tijdelijk € 29,99 per jaar, hier stream je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Tokio 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hoop hebben gewekt

09/08/2021 OM 14:23

Tokio 2020

Tokio 2020 | Wat gebeurt er nu met het Olympisch Dorp?

09/08/2021 OM 12:23