BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Samenvatting van de acties: de lockdown gaat door en de avondklok begint om 22.00 uur.

Samenvatting van de acties: de lockdown gaat door en de avondklok begint om 22.00 uur.

Zwemlessen zijn waarschijnlijk na 15 maart weer toegestaan.ANP-foto

Alle huidige maatregelen worden verlengd tot 20 april, inclusief avondklok en bezoekbeperkingen:

Avondklok en bezoekbeperkingen

Vanaf woensdag 31 maart geldt er een avondklok van 22.00 uur tot 04.30 uur. Eerder ging de avondklok om 21.00 uur in. En omdat het langer licht blijft, is de avondklok een uur te laat. Winkels die etenswaren verkopen, kunnen vanaf dat moment open blijven tot 21:45 uur.
Exclusief studenten en docenten die praktijklessen en volwasseneneducatie volgen in het examenjaar van de avondklok.
– Ontvang dagelijks maximaal één persoon thuis.

om te reizen

Blijf zoveel mogelijk thuis.
– Negatief reisadvies overzee wordt verlengd tot 15 mei, tenzij reizen echt nodig is. Dit geldt ook tijdens de meivakantie.
In april start het kabinet met proefreizen naar het buitenland om te onderzoeken hoe Nederlanders veilig kunnen terugkeren voor een langdurige vakantie.

Vanaf dinsdag 16 maart worden de volgende wijzigingen van kracht, die van kracht blijven:

Zwemles

Zwemlessen zijn mogelijk voor kinderen tot 12 jaar, zodat ze een A-, B- of C-diploma kunnen halen.

Boodschappen doen op afspraak

– Als afspraakshoppen geldt voor winkels die mogelijk twee klanten per verdieping of één klant per 25 vierkante meter hebben. Dat alles op 1,5 meter afstand van elkaar. Er mogen maximaal vijftig klanten tegelijk in een winkel zijn.
– Nog steeds geldt de regel dat mensen minimaal vier uur van tevoren een afspraak moeten maken en dat de winkel met tussenpozen van minimaal tien minuten open is.

Sport

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen met maximaal vier personen buiten sporten in sportfaciliteiten. De voorwaarden zijn dat ze een afstand van 1,5 meter aanhouden. Tot 26 jaar was het al toegestaan ​​om te sporten in sportaccommodaties, in teamverband zonder een afstand van 1,5 meter aan te houden.
Buiten de sportvoorzieningen kan de gemeente meer mogelijkheden bieden voor georganiseerde sport.

Theoretische examens

Ter plaatse kunnen weer examens en theorielessen worden georganiseerd met als doel het rijden of het onderhouden van vervoer. Dit geldt alleen voor mensen die het nodig hebben om bepaalde carrières uit te oefenen of voor specifieke bedrijven.
– Mensen aan wie een educatieve procedure is opgelegd om hun rijgedrag te verbeteren, kunnen opnieuw een theorie-examen afleggen.

Het inreisverbod is uitgebreid

Het inreisverbod geldt voor reizigers uit landen buiten de Europese Unie. Voor een aantal groepen is de uitzonderingslijst hiervoor tijdelijk opgeschort. Deze uitsluitingen zijn weer van toepassing. Dit betekent dat de volgende groepen Nederland weer mogen binnenkomen: zakenreizigers, studenten, hoogopgeleide immigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsliefhebbers.

Bezoekarrangementen voor verpleeghuizen

Als verpleeghuisbewoners worden ingeënt, is er plaats voor twee bezoekers per dag. Dit kunnen doordeweeks ook verschillende bezoekers zijn.

om te reizen

Het vlieg- en dokverbod in het VK wordt opgeheven. De Britse variant van het Coronavirus heeft zich al verspreid in Nederland, waardoor dit verbod geen meerwaarde heeft. De regel is niet meer van kracht vanaf dinsdag 9 maart om 00.01 uur Nederlandse tijd.
De huidige testverplichtingen voor reizigers uit het VK blijven van toepassing, evenals het dringende quarantaineadvies.

De verwachte verdunning komt te vervallen vanwege hoge vervuilingscijfers. Er wordt echter perspectief gepresenteerd op andere gebieden:

hoge opleiding

Vanaf 26 april kunnen instellingen voor hoger onderwijs die zelfexamens regelen, één dag per week lichamelijke opvoeding geven. Dit kan alleen als de vervuilingscijfers het toelaten en onderwijsinstellingen studenten een zelftest kunnen aanbieden.

Toegangstest

Ook met toegangscontroles worden stappen gezet in de richting van het organiseren van evenementen. Deze wordt vanaf mei geïntroduceerd. Hier worden nu teststraten op voorbereid. De Jonge noemde als voorbeeld de gebeurtenissen van de Fieldlab-proef, waaronder Biddinghuizen en Ziggo Dome.

KNVB Bekerfinale

Hugo de Jonge hield de optie open omdat het publiek aanwezig kon zijn bij de KNVB Bekerfinale, ondanks dat de huidige coronavirusmaatregelen worden verlengd tot 20 april. Ajax en Vitesse strijden op zondag 18 april in De Quebec om de trofee.

De volgende persconferentie is op 20 april, dan zal duidelijk zijn wat er sindsdien gaat veranderen.