BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

‘Sports in Our Court’ eindigt bij De Witt Mall (Mall)

Sporters vermaken zich in de container. © AF

Mol, Lakdal, Jill

Het slotevenement van de campagne ‘Sporten in Kutna’ vond vrijdagmiddag plaats in zorgcentrum De Witte Mol in de Mall. Dankzij Rotary Tessenderlo hebben 1.200 deelnemers van 12 zorgorganisaties zich de voorbije drie maanden uitgeleefd in een container vol sport- en speeltoestellen.

Annelies Fredericks

Rotary Tessenderlo organiseert met Atletiekclub Looise en Avalympics al 26 jaar de G-Athletics Meeting. Door Corona vielen de versies 2020 en 2021 in het water, maar er werd voor een alternatief gezorgd. Vergeleken met Play4 Cup de Container Rotary Tessenderlo vulde een gloednieuwe omheining en een grote tent met allerlei sport- en speeltoestellen. In het kader van het project “Sporten in Kutna” heeft de container tussen 27 april en 13 juli twaalf verpleeghuizen bezocht. De Eepos vertrokken op Laakdal, waarna ze een week lang mochten genieten in de container bij MPI Oosterlo in Geel. Maar liefst 1.200 deelnemers kregen een medaille en het slotevenement vond vrijdagmiddag plaats in Molenopvang De Witte Mol. Vertegenwoordigers van Rotary kwamen op bezoek en kregen niets dan lof voor hun initiatief.

Roterende Tessenderlo container.

Roterende Tessenderlo container. © AF

“Rotary Tessenderlo heeft er een heus sportevenement van gemaakt voor mensen met een beperking, inclusief concurrentievermogen”, zegt Ann Konings, algemeen directeur van De Witte Mol. “Bij het concretiseren van dit idee hebben ze goed geluisterd naar de bij het evenement betrokken zorgverleners. Hierdoor sloot het concept perfect aan bij de wensen van een zeer diverse groep sporters.”

READ  Michel ingin bekerja sama dengan China, tetapi memperingatkan 'kesalahan yang sama dengan Rusia'

Haar collega Hilde Claes, algemeen directeur van MPI Oosterlo, kreeg lof. “Initiatieven zoals die van Rotary Tessenderlo zijn intiem, zeker in deze bijzondere tijden. Hun creatieve idee “old out of the box”, of liever het idee van “in the box” was een groot lichtpuntje voor onze mensen. Hun leven stond op zijn kop door Corona, vaste constructies vielen en werden gedwongen. Veel activiteiten moeten worden afgelast.

Speeltoestellen speciaal ontworpen voor sporters.

Speeltoestellen speciaal ontworpen voor sporters. © AF

Het is nog niet bekend welke zorginstelling het beste presteerde in het project ‘Sporten in Kutna’. De container staat nog een week op de parkeerplaats bij De Witte Mol en de Mollenaars hebben er alle vertrouwen in dat ze als eerste een poging wagen. Ongeacht het eindresultaat zal elke zorginstelling sowieso als winnaar uit de bus komen, want na het project zal Rotary Tessenderlo sport- en speeltoestellen zoals loopbanden, hometrainers en Nintendo verdelen over de verschillende zorginstellingen.