BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | Badmintonspelers Bik/Senen naar kwartfinales na gemakkelijke overwinning

Op papier waren de Egyptian Ladies het zwakste duo van de groep Piek en Seinen. Hani en Hosni staan ​​op de 40e plaats op de wereldranglijst, en het Nederlandse duo staat op de 17e plaats. Het verschil op papier was ook duidelijk in de wedstrijd. Nederland domineerde de wedstrijd van begin tot eind en de punten werden snel gescoord. De wedstrijd eindigde met een score van 21-6, 21-10.

Door de overwinning kan Selena Beck zich voorbereiden op een derde Olympische kwartfinale in haar carrière. In 2016 bereikte ze de kwartfinales in het damesdubbel en gemengd dubbel. Morgen om 18:00 uur heb je de laatste groepswedstrijd tegen het Japanse duo Matsumoto en de als derde geplaatste Nagahari.

Beginner Kalejo wint

Tokio 2020

Tokio 2020 | Tranen barsten los in Indonesische damesdubbel na matchpoint in badminton

08/02/2021 om 08:30

TeamNL heeft voor het eerst in 25 jaar Olympische Spelen weer een herenbadmintontitel veroverd. Mark Calgo was in drie wedstrijden te sterk voor de Israëliër Misha Zilberman: 17-21, 21-9 en 21-10.

Zilberman zorgde zaterdag voor grote opschudding bij de Calgo-groep. De 47e van de wereld was destijds met 21-17 en 21-15 te sterk voor de als derde geplaatste op het WK, Sai Pranith uit India.

Maandag leek hij ook Kalju te verslaan. De Israëliër kreeg de eerste wedstrijd 21-17. De 26-jarige Nederlander is echter goed hersteld. In de tweede en derde game had hij niets te vrezen van Zilberman: 21-9, 21-10.

Kalju maakte zijn Olympisch debuut. De nummer 29 van de wereld is de eerste Nederlander die deelneemt aan het badmintontoernooi voor heren enkelspel sinds Ron Michaels en Jeroen van Dijk in 1996. Van Dijk strandde toen in de tweede ronde. Michaels vloog uit na één wedstrijd.

READ  Seharusnya Indonesia menjadi tuan rumah Youth World Cup, hingga terjadi keributan atas keikutsertaan Israel. Apa yang telah terjadi?

Door zijn overwinning heeft Kalju goede kaarten voor een plek in de achtste finales. De Nederlander neemt de leiding in Poule D. Hij neemt het woensdag vanaf 11.00 uur op tegen Braneth. Slechts één nummer uit de groep van drie gaat door naar de laatste zestien.

Piek en schema’s sluiten met winst

Ook het gemengde Nederlandse badmintonduo Celina Beck en Rubentabbling kwam maandag in het spel. Ze ondervonden weinig weerstand van Adham Hatem El-Gamal en Donna Hany uit Egypte. Met een stand van 21-9, 21-4 was de wedstrijd na negentien minuten afgelopen. Door de eerder verliezende schermers is het Nederlandse duo alsnog uitgesloten van het Olympisch toernooi.

Selena Beck en Robintabling wonnen maandag, maar waren al uitgeschakeld.

Foto: Eurosport

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 tijdelijk per jaar, hier stream je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen. Er is ook een dagelijkse Medal Zone-swap op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Overzicht badmintondag 6

07/29/2021 OM 17:02

Tokio 2020

Tokio 2020 | Kalju werd uitgeschakeld in een spannende wedstrijd

29/07/2021 om 11:15