BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

US Open | Wie is Butch van de Zandschulp? Het is tijd om kennis te maken!

Terwijl hij op zijn naam stuit, genieten fans en media over de hele wereld van het avontuur van de 25-jarige Van de Zandschulp. Een onbekende kwalificatie die bekende namen verslaat en de tweede week van de Grand Slam haalt, zorgt voor een prachtig verhaal waar Amerikaanse tennisfans volop van zullen genieten.

De blauwe hardcourts van Flushing Meadows werden het decor voor de doorbraak van Van de Zandschulp. Met deze kwalificaties kwalificeerde Vinendaal zich voor het eerst in zijn carrière voor het hoofdtoernooi van de US Open, na eerdere optredens dit jaar op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon.

US open

US Open | Het Amerikaanse publiek wordt gek tijdens het interviewen van Van de Zandschulp

09/06/2021 OM 08:43

laat open

In Melbourne strandde Van de Zandschulp in de eerste ronde tegen tiener Carlos Alcaraz, maar hij wist de openingsduels in Parijs en Londen wel te spelen. Bovendien werd Hubert Hurkacz, nummer twintig van de wereld, in vijf sets op de vloerstenen geslagen in de Franse hoofdstad, waarna Van de Zandschulp optrad op het heilige grasveld van heel engeland Italiaanse leider Matteo Berrettini voor de Test in de tweede ronde. De toenmalige nummer negen van de wereld bleek erg sterk en zou later de finale halen.

Met andere woorden, de kijker van Eurosport en Discovery+ kon vlak voor de US Open al het potentieel van Van de Zandschulp testen. De overwinningen van New York op de Top 15-spelers, waaronder Casper Ruud en Diego Schwartzman, lijken op papier misschien enorme acrobatiek, maar in werkelijkheid passen ze perfect in de context van de late volwassenwording van de ster.

Meerderjarig worden

De relatieve onbekendheid van Van de Zandschulp voor het grote publiek kan te maken hebben met zijn late optreden in de reguliere tour-evenementen, omdat hij slechts een paar wedstrijden heeft gespeeld en zijn Waterloo nog steeds vaak in de play-offs aantreft. Bij concurrenten gaat het vlotter, maar de spotlight ontbreekt. Hoe dan ook, de huidige 117e van de wereld is van de baan, dus zijn spel is explosief.

READ  Turnlegende Oshimura kwalificeerde zich voor de vierde keer voor de Olympische Spelen | andere sporten

2016 Nederlands kampioen alle slagen onder de knie, heeft een verlangen gemakkelijk vermogenHij heeft een vergevorderd tennis-IQ en is in staat geweest zijn lichaam na jaren van fysieke ongemakken weer op de rails te krijgen. Zo is Van de Zandschulp in New York erin geslaagd om terug te komen van een groep (of twee) tijdens alle voorrondes en zijn eerste drie wedstrijden in het hoofdtoernooi.

sterk

“Als speler heeft hij ongelooflijke kicks. Hij speelt heel hard en het lijkt erop dat het over hem gaat. Hetzelfde geldt in de fitnessruimte. Hij pakt wat gewichten en duwt ze als het ware door het plafond. Dan ben ik verbaasd. Maar hij vindt het normaal”, aldus teamgenoot en rivaal Talloniaanse. In een interview met Tennessee Magazine.

Nadat coach Dennis Schenk een samenwerking aanging met de Griekse baan en een korte periode met Peter Lucasen aan zijn zijde, was de supervisie van Van de Zandschulp tot het einde van het jaar in handen van de KNLTB. reiscoach Michael Shappers. De 61-jarige is niet alleen een kalmerende factor op de tumultueuze US Open-banen – is de voormalige nummer 25 van de wereld en tweevoudig winnaar van de kwartfinales van de Australian Open (de jaren ’80). Door het bereiken van de kwartfinales in New York heeft Van de Zandscholp zijn plaats in het klassement rond de 60e veiliggesteld en zal zijn prijzengeld (tot nu toe) verdubbelen tot ongeveer $ 900.000.

US Open | Van de Zandschulp wijst naar een punt na een buitengewone carrière

laat open

Niet slecht voor een allereerste bezoek aan? grote appel. “Het lijkt misschien vreemd voor een tennisser, maar ik heb de stad alleen in films en series meegemaakt. Het is de eerste keer dat ik het met eigen ogen zie”, onthulde Van de Zandschulp in een gesprek met nieuwsgierige internationale media in de VS. hoofdstad. Hoewel hij via zijn tennisspelende moeder en broer al op jonge leeftijd in aanraking kwam met tennis, ontstond het idee om er zijn beroep van te maken pas na zijn zestiende en werden de plannen pas concreet nadat hij de middelbare school had afgerond.

READ  Salah satu mobil Prancis paling andal ini memiliki banderol harga 10 juta

In 2017 gooiden schouderbursitis en acute appendicitis een sleutel in het werk en een jaar later struikelde ze om onduidelijke redenen over haar hamstrings en quadriceps. Dus uitstel was niet onvermijdelijk. Uiteindelijk werd een niet al te indrukwekkende beginnerscarrière gevolgd door een succesvolle periode in het ITF-circuit, waarna de kanshebbers in beeld kwamen en de top tweehonderd van 2019 werd bereikt.

Ondanks de bevriezing van het rankingsysteem in tijden van Corona – waardoor een forse stijging van de rankings niet meer mogelijk was – zette de groei door en kwam Van de Zandscholp voor het eerst in aanmerking voor de voorrondes van de Grand Slam op de Australian Open 2020 . de tijd. Een jaar later werd hij de eerste Nederlandse speler die de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi bereikte sinds Sjeng Schalken op de US Open 2003 en Wimbledon in 2004.

US Open | Van de Zandschulp leert hoe je zijn naam uitspreekt

Medvedev

In de kwartfinales neemt hij het dinsdag vanaf 18.00 uur op tegen de nummer twee van de wereld Van de Zandschul, Daniil Medvedev. Nooit eerder stond de Nederlander tegenover een tegenstander van dit kaliber. Ook de ontmoeting met Arthur Ashe Stadium is een bijzondere gebeurtenis, zeker met het halve finaleticket als weddenschap.

Hopelijk is een rustpunt te midden van de verwachte chaos Botic van de Zandschulp.

Waar kijk je naar?

De US Open vindt plaats tussen 30 augustus en 12 september op Flushing Meadows en staat garant voor het beste tennis. Het volledige toernooi is twee weken lang elke dag live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om zonder advertenties te streamen via Ontdek +.

US open

US Open | Wie is boetiek? Kristi Bogert over de Nederlandse sensatie

09/07/2021 om 18:15