BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | Dit was de dertiende dag en dit mag je morgen verwachten

Pecs België Hockey Goud

Ze hadden uiteindelijk een penalty shootout nodig tegen Australië, maar de Belgische hockeymannen kroonden zich tot Olympisch kampioen. De Belgian Lions zijn Europees en wereldkampioen geweest, maar mogen nu ook de verloren trofee in de kast steken.

Lees hier ons spannende eindrapport.

Tokio 2020

Tokio 2020 | Olympische medaillewinnaars weer gehuldigd in Den Haag

10/08/2021 OM 14:39

Snowboarden

In het tuinsegment ging het goud naar de Australiër Keegan Palmer. Het was de uitstekende eerste ronde van Palmer, die zich inderdaad slechts voor de vijfde plaats kwalificeerde voor deze finale vlekkeloos En goed voor goud, maar in zijn laatste run verbeterde de 18-jarige schaatser zijn winnende score nog maar eens. De zilveren en bronzen medailles gingen naar de Braziliaan Pedro Barros en de Amerikaan Cory Juno.

Tokio 2020 | Laatste tuinoverzicht

Dreamteam naar de finale

Aanvankelijk ging het niet van een leien dakje voor het American dream team. Ze stuitten al snel op een groot nadeel in hun wedstrijd met Australië, maar wisten dit relatief eenvoudig om te draaien. Team USA behaalde een comfortabele overwinning met 97-78.

Lees hier het volledige halve eindverslag van Dream Team.

Eindelijk ontmoetten ze een oude bekende. Tegen de Fransen kon de zure smaak van de openingswedstrijd weggenomen worden. De Fransen waren toen nog te machtig voor de Amerikanen. Frankrijk won de halve finale van Slovenië, Luka Doncic. De ster van Dallas Mavericks liet nog maar eens zien hoe goed hij is, maar het Franse team bleek wat sterk: 90-89.

Amerikaanse honkballers haalden ook de finale

Er stond nog een halve finale van American Sports op het programma. Team USA nam het op tegen Zuid-Korea om een ​​ticket voor de finale. De Aziaten waren gisteren al dicht bij de kwalificatie voor de finale, maar verloren nipt van Japan. Ook in deze rematch gingen de Koreanen de mist in. De Amerikanen kwamen met 7-1 op voorsprong in de zesde game en gaven het in de volgende wedstrijd niet meer op.

READ  Sven Blumel op weg naar MVV | sport

Door de laatste plaats is Eddie Alvarez na zijn zilver op de shorttrack in Sochi nu ook zeker van zijn plek op de Zomerspelen.

Bronzen Amerikaanse voetbalspelers

Het was misschien niet de medaille waar ze van droomden, maar de American football-spelers versloegen het Australische team in de troostfinale. Dankzij de fouten van Australië nam America na iets meer dan 50 minuten spelen een 4-1 voorsprong. Maar in de slotrit was het nog wel even druk op de wereldkampioenen.

Tokio 2020 | De Verenigde Staten verslaan Australië in hun bronzen viering

De Australische dames kwamen terug tot 4-3 en speelden in blessuretijd alles of niets. Men hoopte nog op een strafschop in de laatste seconde, maar scheidsrechter Fortunato wilde dat niet.

Frans team succes

Maar liefst drie Franse teams bereikten vandaag de finale. Zoals gezegd versloegen basketballers Slovenië, maar hun volleybal- en handbalkameraden wonnen ook de halve finales. Het volleybalteam versloeg de Argentijnen met 3-0. Verrassend genoeg wachten ze in de finale niet op hun favoriete Brazilië, maar op de Russische ploeg.

Tokio 2020 | Overzicht van Frankrijk – Slovenië

Een dag nadat het Franse dameshandbalteam Nederland uit het toernooi had geschopt, wisten ook de Franse heren door te stoten naar de finale. Met Egypte hadden ze het onverwacht moeilijk, maar ze overwonnen een grote achterstand en konden zich opmaken voor een duel met de Denen. Ze versloegen Spanje met 27-23.

Japans familiefeest

Nadat broer Hifumi en zus Uta Abe op dezelfde dag de gouden medaille wonnen in deze spelen, slaagde de familie Kauai erin om vandaag voor de tweede keer de vlag te hijsen. Nadat jongere zus Yukaku dinsdag de gouden medaille in het worstelen won, was het vandaag de beurt aan haar zus Risaku. Ze versloeg de Wit-Russische Irina Kurachkina in de finale in de gewichtscategorie tot 57 kilogram.

READ  MotoGP: Bagnaia Italia Membebankan Indonesia dan Mewakili Gelar Juara | TV5MONDE

vijftiende dag

Wat we van Nederlandse sporters mogen verwachten lees je hier, maar morgen wacht ons weer het nodige toneel zonder Nederlandse tussenkomst.

Zoals vandaag de halve finale was in veel teamsporten voor heren, zo zal morgen de dames ook zijn. Bij basketbal beslist het Servische team met een ongeslagen team USA en Japan samen met Frankrijk wie zich plaatst voor de finale. Bij het handbal staan ​​duels tussen Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Rusland op het programma.

Verder worden er finales gespeeld in de volgende sporten: beachvolleybal, voetbal, moderne vijfkamp, ​​klimmen (allemaal voor vrouwen), karate en worstelen.

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Het Olympisch Basketbaltoernooi is exclusief te bekijken op Eurosport en discovery+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 tijdelijk per jaar, hier stream je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Tokio 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat Olympische Spelen hebben bijgedragen aan hoop

09/08/2021 OM 14:23

Tokio 2020

Tokio 2020 | Wat gebeurt er nu met het Olympisch Dorp?

09/08/2021 OM 12:23