BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | Wie is Sky Brown? Dit is de 13-jarige die de bronzen medaille pakte bij skateboarden

In de Hollandse vroege ochtend werd weer geschiedenis geschreven. Het is tijd voor het parkgedeelte van skateboarden. Acht skaters strijden om medailles op Ariake Sports Park. Van de acht deelnemende dames waren er zeker vijf meisjes onder de twintig. De oudste velddeelnemer was 23, vergeleken met de jongste deelnemer, 12.

De deelnemers kregen drie runs om zoveel mogelijk punten te scoren, waarbij de hoogste score telde in de race voor een medaille. Gouden medaillewinnaar Sakura Yosuzumi scoorde 60,09 punten in haar eerste ronde. Hierdoor ging het eerste goud in het parkvak naar Japan, wat ook al eerder het geval was in de straatdiscipline.

Sky Brown in haar laatste ronde, die de bronzen medaille opleverde

Foto: Getty Images

Tokio 2020

Tokio 2020 | Laatste tuinoverzicht

05/08/2021 OM 06:33

super talent hemelsbruin

Sky Brown pakte brons met een score van 56,47 in haar derde en laatste carrière. Voor de oprichting van het skatepartspark waren er hoge verwachtingen van Brits supertalent, waarover veel hype ontstond. Ze is namens Team GB de jongste vrouwelijke atleet ooit.

De in Japan geboren Brown koos voor het GB-team, maar hij kon er ook voor kiezen om voor Japan te spelen. Het talent voor skiën en surfen heeft een Britse vader en een Japanse moeder. Met de bronzen medaille is Brown ook de jongste atleet van Groot-Brittannië die de medaille in ontvangst heeft genomen.

ernstige crash

Voor de dertienjarige was het een geluk dat de zomerspelen een jaar werden uitgesteld vanwege Corona. Brown viel tijdens een training in mei 2020 van een klif en brak haar schedel, gebroken arm en pols, evenals verwondingen aan haar hart en longen. Brown plaatste een video van haar gruwelijke val op Instagram.

READ  Rekonstruksi kesehatan dan Klub Olahraga Falconcourt selesai setelah satu setengah tahun | Valkensward, dan irigasi

meidenkracht

Skateboardtalent traint met skatelegende Tony Hawk om beter te worden en hoopt een inspiratie te zijn voor veel jonge meisjes. Ze wil laten zien dat skateboarden niet alleen voor jongens is en dat meisjes net zo veel kunnen doen op skateboarden. Brown is zich terdege bewust van haar ster en besteedt veel aandacht aan het onderwerp girlpower. Ze gebruikte hiervoor niet alleen haar sociale media, maar publiceerde ook een boek.

Haar talent bleef niet onopgemerkt. In 2018, op 10-jarige leeftijd, werd ze een professionele kunstschaatsster en de jongste atleet in Nike’s portfolio. Bovendien heeft Barbie een op Sky geïnspireerde pop gemaakt.

De bronzen winnaar is net zo geïnteresseerd in surfen als in skateboarden. Ze maakt ook deel uit van het juniorenteam van Surfing England. Brown hoopt te strijden om een ​​medaille op surfen en skateboarden tijdens de Spelen van 2024 in Parijs. Alsof ze niet speciaal genoeg was, zou het zomaar kunnen dat ze in Parijs aan twee verschillende sporten heeft deelgenomen.

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Het Olympisch Basketbaltoernooi is exclusief te bekijken op Eurosport en discovery+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 per jaar, en hier kun je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen streamen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik hier om een ​​abonnement te nemen.

Tokio 2020

Skateboarden – Tokyo 2020 – Olympische evenementen

04/08/2021 om 06:00