BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Turnlegende Oshimura kwalificeerde zich voor de vierde keer voor de Olympische Spelen | andere sporten

Drievoudig Olympisch turnkampioen Kohei Uchimura uit Japan plaatste zich met moeite voor de Spelen van Tokio. De overall kampioen van de Spelen van Londen 2012 en Rio 2016 zal deelnemen aan het horizontale stripevenement.
Uchimura besloot eerder vanwege schouderklachten niet alles op alles te zetten. Hij streed met Hidenobu Yonekura een zware strijd om een ​​plek in het team, verdeeld over drie competities. Pas op de laatste dag viel de beslissing in het voordeel van de 32-jarige turnster, die ook goud won op de Nations Cup met Japan in Rio.


citaat

Toen ik na een training uitstapte, dacht ik dat ik de spelletjes kon vergeten

Kohei Uchimura

Na een slordig optreden staat Uchimura al een tijdje in het ongewisse. “Toen ik na mijn training uitstapte, dacht ik dat ik de wedstrijden kon vergeten”, zei Uchimura, die wordt beschouwd als de beste turnster aller tijden. Hij is ook tienvoudig wereldkampioen.

Toen ik hoorde dat ik naar de spelen mocht, vroeg ik me af of dat waar was. “Mijn excuses voor Yonkura”, zei Uchimura, die zaterdag de finale bereikte met een record van 15.766 punten. In Tokio is hij concurrent van Epke Zonderland, wiens deelname nog niet officieel is bevestigd.

Kohei Uchimura (zilver) met Ibeki Zunderland (goud) en Korat Marigo Muznick (brons) op het WK 2014. © Milieubeschermingsbureau