BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Donald Monterrey (68) is het liefst in Indonesië.  ik he…

Donald Monterrey (68) is het liefst in Indonesië. ik he…

kiara mars

Donald Monterey (68): “Ik woon hier al vijftig jaar. Ik kwam naar Alvin omdat ik voor Schiphol vliegtuigbouwer Fokker werkte. Toen mochten we kiezen: Amstelveen of Alvin. Ik koos voor Alvin. Met het faillissement van Fokker in 1996 waren veel mensen Daarna ben ik gaan werken in Everywhere, in een boekhandel en later als taxichauffeur voor de streektaxi. Daar heb ik acht jaar gewerkt.

Nu ben ik met pensioen. Ik heb net koffie gedronken en geluncht bij “Het Torentje” met mijn lieve vriendin. We willen nog wat wandelen, maar eerst rusten we even uit. Ze is een alleenstaande vrouw en ik ben ook al heel lang alleen. Ik ben vroeg gescheiden, meer dan dertig jaar geleden. Ik heb al mijn kinderen opgevoed en nu ga ik genieten.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Ik heb drie kinderen, die allemaal in Alvin wonen. Mijn oudste dochter trouwde met een Molukse, mijn zoon trouwde met een echte Nederlander en mijn jongste zoon trouwde met een Marokkaan. Persoonlijk ben ik geboren in Indonesië, in Jakarta. Ik ben uiteindelijk in Hilversum gaan studeren, omdat mijn ouders al naar Nederland waren gekomen.

Ik heb heimwee naar Indonesië, als ik morgen kan gaan, ga ik morgen. Door Corona kan ik niet weg. Ik heb daar nog veel familieleden. Ik was erbij toen mijn zoon belde om terug te komen. Het was maart vorig jaar en nu is het code rood en kunnen we nog steeds niet gaan. Ik heb echt heimwee. Ik mis het weer en het weer en alles. Elke dag denk ik: ‘Was ik maar in Indonesië geweest’.

READ  Pertandingan Sepak Bola di Indonesia Berakhir Dengan Pertarungan: 125 Suporter Tewas Akibat Penindasan | Bencana stadion di Indonesia