BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Horeca gesloten om 20.00 uur, 2G-beleid komt eraan

Geen video? Klik hier.

Rutte merkte op dat het besmettingspercentage uit de hand liep. Hij legt uit dat de ministerraad nu maatregelen neemt voor een periode van drie weken. Ondertussen werkt het kabinet aan nieuwe maatregelen, waaronder het tweede generatiebeleid. Dan treedt het in werking.

Hij benadrukte nogmaals wat iedereen kan en moet doen om het virus in te dammen. Zo is het wenselijk dat er 24 uur per dag frisse lucht de woning binnenkomt, bijvoorbeeld door een raam open te zetten.

Hij gaf het volgende advies: “Zeer, zeer dringend.”

In het huis niet meer dan vier bezoekers.
Werk vanuit huis, tenzij het echt niet anders kan.

Daarna volgden zes afzonderlijke harde maatregelen om het aantal contacten terug te dringen.

Blijf anderhalve meter afstand, overal geldt de Corona Corridor niet, binnen en buiten. Er zijn enkele uitzonderingen. Sinterklaas blijft komen.
Bij gebruik van de Corona Card is een zitplaats verplicht.
Tussen 20.00 uur en 06.00 uur is de horeca gesloten voor bezoekers.
Tussen 18.00 uur en 06.00 uur is er geen werk voor communicatieberoepen.
Theaters en bioscopen blijven open en begrafenissen mogen doorgaan, maar evenementen niet.
Een sport zonder publiek.
Groepen tot 75 personen op MBO, HBO en Universiteiten.

Wat we nu doen is om het aantal contacten tussen mensen snel terug te dringen, aldus de premier.

Hier is een overzicht Van alle nieuwe maatregelen.

Minister Hugo de Jong omschreef de situatie als een marathon waarmee ineens nog eens 10 kilometer op het spel stond.

De Jong besprak de nieuwe maatregelen die het kabinet binnen drie weken wil invoeren.

READ  Dalam Langkah Kecil Menuju Kenangan Hindia Besar: "Persis Seperti Tanggal 4 Mei di Dam Square" | Ini adalah berita terpenting kami

Corona Pass zal ook gelden voor toegang tot niet-essentiële winkels. Werkgevers mogen werknemers screenen op een Coronapas als klanten daar ook gebruik van moeten maken. Vooral de horeca.

Er wordt 2G-beleid ingevoerd voor (een deel van) de horeca. Dat wil zeggen, toegang is alleen beschikbaar voor gevaccineerde en behandelde personen. De testoptie vervalt voor niet-gevaccineerde mensen.

Vrijheid gaat hand in hand met verantwoordelijkheid, stelt De Jong in verdediging van beperkingen. Niet-gevaccineerde mensen lopen meer risico.

De Jonge verwacht veel discussie, maar merkt op dat iedereen een missie heeft om ervoor te zorgen dat het zorgwerk doorgaat. Hij riep burgers op om de dialoog aan te gaan over het belang van vaccinatie en te proberen mensen die zich niet willen laten vaccineren toch te overtuigen.

In antwoord op vragen zei Root dat het aantal besmettingen met 20 procent moet dalen voordat de maatregelen weer kunnen worden versoepeld. Het doel is om dit in drie weken te realiseren.

De Jonge legde uit dat het 2G-beleid ervoor moet zorgen dat dingen die verboden hadden kunnen worden, zoals evenementen of catering, kunnen gebeuren zonder een verplichte status. Hij beschrijft de optie van de tweede generatie als “onvermijdelijk”.

Premier Rutte omschreef het als “zeer zelfverdediging” dat een coronapas verplicht zou worden voor ambtenaren. Hierover is nog niet in overleg besloten. Hij zegt dat het geen optie is om de nee-zeggers uit te zetten.

eerder:

READ  Espargaró (P19) dan Márquez (P22) mengkhawatirkan ramalan cuaca di Indonesia

Er valt weer een deken over Nederland. Volgens diverse media maakt het demissionaire kabinet vanavond bekend dat de horeca zaterdag om 19.00 uur open gaat zou moeten afsluiten. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde overbodige winkels. Sportwedstrijden mogen doorgaan maar alleen zonder publiek. Oranje kan dinsdag de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen spelen, maar dan in een lege beker.

Daarnaast adviseert het kabinet om maximaal vier bezoekers in huis te ontvangen. Ook werd benadrukt dat thuiswerken in principe de norm is. De strenge maatregelen blijven drie weken van kracht, tot 5 december. Het kabinet grijpt in omdat het aantal besmettingen met het coronavirus veel sneller stijgt dan verwacht.

Volgens berichten zal de ministerraad dit keer de zwaar getroffen culturele sector sparen, in tegenstelling tot eerdere berichten. Theaters en bioscopen mogen open blijven als onduidelijk blijft wat de gevolgen zijn voor de horeca bij die voorzieningen. OMT adviseerde om cultuurpaleizen te sluiten. Ook OMT heeft voorgesteld om de horeca om 18.00 uur te sluiten, maar het kabinet wil de mogelijkheid voor een vroeg diner behouden. Ook gaat de uitschakellamp een week langer mee dan door OMT geadviseerd.

Alle grote gebeurtenissen, zoals festivals, zal worden verboden. Of dit ook betekent dat Sinterklaas geen inzendingen mag aanmaken, valt nog te bezien. Zo zijn er meer details en maatregelen waarover nog niet beslist is. In de kabinetsvergadering van vandaag is niet besloten of en hoe het gebruik van de Corona Corridor wordt aangescherpt. De introductie van een tweede generatie beleid, dat gevaccineerde of behandelde mensen extra keuzemogelijkheden geeft, is nog in discussie. In de Tweede Kamer Is er enige weerstand? Tegen deze maatregel, die inmiddels in Oostenrijk en enkele Duitse provincies is ingevoerd.

READ  Indonesië gaat naar onderzeese overstroomde bergen | Buitenland

Op de persconferentie, die om 19.00 uur begint en hier live te volgen is, wordt duidelijk welke acties er daadwerkelijk gepresenteerd gaan worden.

kopiëren naar afbeelding: Frank Van Dongen