BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Nieuwe voedselcampagne op Bali door Barnar: ‘Iemand moest iets doen’

BAARN “Tijdens mijn verblijf van 4 maanden in Lovina op Bali (12 december 2019 – 26 maart 2020) heb ik met eigen ogen de gevolgen van de Corona-crisis op het eiland Bali gezien. Minstens 80 procent van Bali’s economie alleen hangt af van op buitenlands toerisme, dat niet meer werkt.”.

Maar vanwege het uitbreken van de epidemie in februari 2020 zijn alle toeristen op Bali door hun ambassade geïnformeerd om terug te keren naar hun thuisland.

Als gevolg van de Corona-uitbraak en plotselinge instructies voor toeristen om Bali te verlaten, zijn vitale takken die verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van de economie van Bali zwaar getroffen. Als gevolg daarvan werden alle winkels, restaurants en hotels gesloten. Daarnaast moesten werknemers en arbeiders van toeleveringsbedrijven naar huis worden gestuurd. Als gevolg hiervan zijn duizenden inwoners van Bali werkloos en met schaarse banen, hebben ze geen financiële middelen om hun gezin te onderhouden.

In tegenstelling tot westerse landen. De Indonesische overheid geeft geen financiële steun aan deze gezinnen die getroffen zijn door de Corona-crisis. Dit leidt natuurlijk tot onmiddellijke beperkingen op de aankoop van zelfs de meest elementaire levensbehoeften, zoals voedsel.

Ik ontmoette een Indonesische vrouw in Lovina die een winkel heeft op 12 december 2019. Samen zijn we op 31 december 2019 begonnen met het koken van voedsel voor 60 senioren door hen te voorzien van basisbehoeften zoals zeep, shampoo, tandpasta en dergelijke. Tegen die tijd waren we bijvoorbeeld onze campagne begonnen in Lovina, een stad in het noorden van Bali. Nou, zoals we toen begonnen, zullen we het opnieuw proberen.

READ  'Jika kita tidak menghentikan genosida sekarang, Papua tidak akan memiliki masa depan'

Ik woonde vroeger in een pension in Lovina, maar sinds 5 december 2020 huur ik een huis in Anturan. Anturan is een dorp in de buurt van Lovina en ligt in het noorden van Bali.

De woning is nog niet ingericht. De thuiskeuken is klaar om te koken. Toen we op 31 december 2019 begonnen met koken voor 60 arme bejaarden, gaan we weer hetzelfde beginnen vanuit mijn huis in Antouran.

We willen dit een keer per maand doen. Voor mijn huis wordt een plein gemaakt met een dak waar 50-70 arme mensen kunnen komen eten. We eten samen om in contact te komen met de armste locals.

Mensen die eerder een voedselpakket hebben gekregen, kunnen bij mij thuis komen eten. De ouderen die het het hardst nodig hebben, worden bij mij thuis gebracht. Zo komen de allerarmsten uit hun sociaal isolement en kunnen ze nieuwe vrienden maken met lotgenoten en kunnen we ook dagbesteding voor hen doen.

Ook mensen met allerlei medische klachten worden geholpen. Er zal contact worden opgenomen met lokale artsen om deel te nemen aan het project in Antouran.

Als iedereen naar huis gaat, krijgen ze een kleine lunchbox om mee te nemen. Ze krijgen ook basisbenodigdheden zoals shampoo, tandenborstel, douchegel en dergelijke. Met een maandelijkse donatie van €500 kunnen we dit project realiseren.

Op 26 maart 2019 keerde ik terug naar Nederland en op 24 april 2019 zijn we begonnen met ons Food Parcel Project in Lovina, Bali. De laatste actie was op 19 september 2020. Wij willen je erop wijzen dat we niet genoeg geld hebben ontvangen om de voedselpakketactie voort te zetten. We richten onze aandacht op individuele calamiteiten.

READ  Fleksibilitas | "Mengapa saya sekarat? Mengapa saya tidak bisa pulang?" - Kisah Els Visser

Met uw donaties kunnen we andere mensen die onder de armoedegrens moeten leven helpen met een voedselpakket. Dan hebben ze hoop op een betere toekomst. Elk klein beetje helpt en maakt echt een verschil in het leven van de mensen op Bali die onder de armoedegrens moeten leven.

Ja, uw donatie zal zeker een echt verschil maken in het leven van de mensen op Bali die onder de armoedegrens moeten leven.

De behoefte is groot op Bali. Steeds meer hulpvragen komen uit de naburige dorpen van Lovina en zelfs uit dorpen ver van Lovina. Dankzij uw donaties hoeven mensen geen honger te lijden en hebben ze hoop op een betere toekomst. Het project is afhankelijk van mijn financiële middelen.

Barn Jumbo Supermarket start in augustus met een statiegeldactie voor ons foodproject in Anturan, Bali. Wellicht zijn er andere bedrijven die dit project willen steunen.

Als er eenmaal mensen zijn die deze voedselactie in Antoran willen steunen, kunnen we meteen beginnen.

Mogen wij rekenen op uw financiële steun? We hebben uw hulp onmiddellijk nodig, want veel mensen verhongeren. U kunt uw donatie overmaken op bankrekening: NL34INGB0687677513 tnv AE Nainggolan betreffende Bali in nood”, zegt Barnar Ari Nainggolan.

Voor meer informatie: Arie Nainggolan, 06-10027643, [email protected], www.gofundme.com/bali-in-need-covid19.

Door Ari Nainggolan